Revalidatie na beroerte, herseninfarct, -bloeding

Archipel Centrum voor Revalidatie in Dommelhoef nabij het centrum van Eindhoven, biedt u de mogelijkheid tot revalideren nadat u een beroerte, hersenbloeding of herseninfarct (CVA) heeft gehad. Om onze zorg en die van het ziekenhuis naadloos aan te laten sluiten, hebben we een zorgpad CVA ontwikkeld. Dit houdt in dat u na de CVA in het ziekenhuis verblijft voor het eerste herstel. Hierna verhuist u voor een tijdelijke opname naar Archipel Geriatrsche Revalidatie en Behandeling.

Een CVA heeft vaak zichtbare gevolgen, zoals een halfzijdige verlamming. Minder zichtbare gevolgen zijn problemen op het gebied van emoties, gedrag of denken. Een schijnbaar eenvoudige taak als schrijven of koffie zetten lukt bijvoorbeeld niet meer. Deze onzichtbare problemen doen zich na een CVA vaak voor. Tijdens uw revalidatie wordt u begeleid om met uw beperkingen om te gaan en leert u nieuwe vaardigheden aan. Hierbij kunnen verschillende disciplines worden ingezet, zoals fysiotherapie, ergotherapie, logopedie, diëtetiek en psychologie. Uw revalidatie is vooral gericht op het weer thuis kunnen functioneren.

Na uw ontslag uit het Archipel Centrum voor Revalidatie kunt u gebruik maken van thuiszorg van Archipel Thuis en nadere behandeling zodra u weer thuis woont. 

Heeft u na afronding van de revalidatie behoefte aan advies, dan biedt Hersenz behandeling voor mensen met Niet Aangeboren Hersentletsel in de chronische fase.

Voor deelname aan revalidatie krijgt u een dbc (diagnose behandeling combinatie) toegewezen.

Meer weten over Archipel?

Contact Folders & Brochures Vacatures