Dagbesteding Doe & Deel: activiteiten op maat

Zinvol en op een leuke manier de dag doorkomen is belangrijk voor iedereen. Met het ouder worden is het op een plezierige manier de dag doorbrengen en de tijd prettig besteden niet meer zo vanzelfsprekend. Archipel biedt u met Doe & Deel de mogelijkheid uw passies (weer) op te pakken en samen met anderen aan activiteiten deel te nemen. 

Bij Archipel stelt u samen met een coach van de dagbesteding Doe & Deel een persoonlijk arrangement van activiteiten vast. Natuurlijk kunt u daarnaast ook aan extra of eenmalige activiteiten deelnemen of zijn er activiteiten met een therapeutisch doel opgenomen in het persoonlijke arrangement.

Dagbesteding en activiteiten programma's 

Archipel speelt zoveel mogelijk in op de verschillende wensen en behoeften die u zou kunnen hebben. De activiteiten moeten natuurlijk aansluiten bij uw interesses en mogelijkheden. 

Vanuit de locaties Kanidas en Nazareth in Best, in Berkenstaete in Son en Breugel en vanuit Akkers in Nuenen, Gagelbosch en Eerdbrand in Eindhoven bieden we voornamelijk activiteiten voor mensen met (beginnende) dementie die thuis wonen. In Landrijt bieden we binnen de dagbehandeling activiteiten aan voor mensen met een bijzondere aandoening (denk aan jonge mensen met dementie of mensen met de ziekte van Huntington) die thuis wonen. In Dommelhoef bieden we ook Doe & Deel-activiteiten aan voor mensen met een lichamelijke aandoening/beperking die thuis wonen.

Alle activiteiten die door Archipel Doe & Deel worden georganiseerd, zijn ingedeeld in vijf activiteitenprogramma's. 

  • Creativiteit: te denken aan handwerken, schilderen (bijvoorbeeld in Campus Westerwind), bezoeken aan kunstgaleries en musea
  • Sport en bewegen: te denken aan yoga, fitness in de sportzaal in de buurt, fietsen, wandelen of zwemmen
  • Cultuur: te denken aan bezoeken aan theater, bioscoop, workshops (klassieke) muziek
  • Natuur en buitenleven: te denken aan werken in de (volks)tuin, verzorging van dieren bijvoorbeeld in buitenlocatie Antoniushof
  • Sfeer en ontspanning: te denken aan reiki, bezoek aan een beautysalon, (gezelschaps)spellen, kienen

Om een beeld te krijgen van de activiteiten kunt u de film 'je passie blijven volgen' bekijken of de folder lezen. De actuele Doe & Deel-programma's zijn op te vragen bij een van de de coaches Doe & Deel van de locatie. Naast op de Archipellocaties zelf bieden wij vele activiteiten aan op locaties in de wijk die voor meerdere doelen worden ingezet, zoals buurtcentra.

Persoonlijk arrangement 

Samen met een dagbestedingscoach stelt u een persoonlijk arrangement samen. Dit is afgestemd op uw wensen en (financiële) mogelijkheden. Als u thuis woont en een (Wmo) indicatie heeft voor begeleiding in groepsverband kunt u meestal zonder extra kosten deelnemen aan de dagbesteding. U betaalt dan wel de vastgestelde eigen bijdrage die is verbonden aan de indicatie. Woont u bij Archipel, dan is de indicatie (zorgzwaartepakket) richtinggevend voor dit arrangement.

Heeft u door een aandoening of ziekte (dagelijks) behandeling en begeleiding nodig? Dan biedt Archipel naast dagbestedingsactiviteiten ook dagbehandeling.

Meer informatie over dagbesteding

Meer informatie leest u in de folder. Wilt u liever persoonlijk contact, dan kunt u ons contactformulier invullen, dan nemen wij contact op met u op of u kunt bellen naar ons Servicepunt: 040 264 64 64.

Meer weten over Archipel?

Contact Folders & Brochures Vacatures