Akkers

In het bruisende centrum van het dorp Nuenen ligt het recent verbouwde Akkers. Het woonzorgcentrum heeft een moderne, gastvrije sfeer die bij binnenkomst een warm thuisgevoel geeft. In Akkers wonen mensen met een psychogeriatrische aandoening (dementie) en mensen met somatische (lichamelijke) zorgvragen. Zij leven in Akkers net als thuis, waarbij de zorg, het wonen en het welzijn worden afgestemd op de persoonlijke wensen en voorkeuren. Het woonzorgcentrum is uitgerust met vele faciliteiten die voor elk wat wils bieden. Denk aan een muziekcafé, bibliotheek en meerdere binnentuinen. Daarnaast worden er dagelijks tal van activiteiten georganiseerd. Het leven in Akkers is nauw verweven met dat van de Nuenense gemeenschap. Zo zijn de voorzieningen van Akkers ook toegankelijk voor omwonenden en blijven bewoners vanwege de centrale ligging actief betrokken bij activiteiten in het dorp. Bekijk de rondleiding video voor een indruk van de locatie Akkers.

Zorg

Akkers biedt verpleeghuiszorg aan mensen met psychogeriatrische zorgvragen met zorgprofiel VV5 (beschermd wonen met intensieve dementiezorg) of VV7 (beschermd wonen met zeer intensieve zorg met de nadruk op begeleiding). Daarnaast wordt in Akkers ook zorg geboden aan mensen met een somatische aandoening, voornamelijk met zorgprofiel VV6 (beschermd wonen met intensieve verzorging en verpleging). De zorg wordt georganiseerd rondom de persoonlijke wensen van bewoners. Het behouden van eigen regie vormt hierbij het uitgangspunt, zodat bewoners zo veel mogelijk kunnen leven op een manier die bij hen past.

Kenmerkend voor Akkers is de hechte samenwerking tussen medewerkers, mantelzorgers en vrijwilligers. Zo worden het sociale netwerk en de Nuenense gemeenschap nauw betrokken bij het leven in het woonzorgcentrum. We willen iedereen thuis laten voelen en mee laten doen. Er vinden regelmatig ‘straatgesprekken’ plaats waarin betrokkenen hun mening en wensen kunnen delen over het leven in Akkers.

Wonen

Het gebouw van Akkers is in 2017 grootschalig verbouwd. De vernieuwde inrichting geeft het idee van een knus dorp met diverse straten. Kleinschaligheid, rust en geborgenheid staan hierin centraal. De begane grond is ingedeeld met diverse gezamenlijke ruimtes, zoals woonkamers met keukens, een muziekcafé, bibliotheek, serre en salon. Daarnaast heeft Akkers meerdere mooie binnentuinen waar bewoners bij goed weer heerlijk kunnen vertoeven. De beschermde patio is een heerlijke plek waar bewoners bij koeler weer aangenaam kunnen vertoeven. Alle ruimtes zijn met veel zorg en aandacht ingericht en hebben een eigen uitstraling. Centraal op de begane grond bevindt zich de Gasterij met een ruim terras. De moderne en sfeervolle aankleding nodigt bewoners uit om hier met elkaar, familie en omwonenden samen te komen en te genieten van een hapje en een drankje. Daarnaast heeft Akkers een eigen kapper, wellness, kapel, atelier en een gezondheidscentrum met onder andere een fysiotherapeut en diëtist.

De bewoners met psychogeriatrische zorgvragen wonen in vijf sfeervolle woonstraten. Iedere bewoner heeft een suite met een ruime woon-/slaapkamer en eigen sanitair. De bewoners zijn vrij om de ruimtes naar wens te gebruiken. Zo kunnen ze overdag plaatsnemen in een van de gezamenlijke ruimtes of in de eigen suite verblijven. Desgewenst kan in de suite met eigen apparatuur koffie of thee gemaakt worden. Aan de Margot Begemannstraat liggen diverse appartementen voor mensen met een somatische zorgvraag. Zij wonen hier in een tweekamerappartement met een eigen keuken, ruime badkamer, berging en een eigen balkon of terras. De bewoners zijn van harte uitgenodigd om gebruik te maken van de vele faciliteiten en activiteiten die Akkers te bieden heeft. Samen wonen en leven staat centraal binnen Akkers. Om ervoor te zorgen dat iedereen zo veel mogelijk kan leven naar eigen wensen en behoeften, hebben we in nauwe samenwerking met de cliëntenraad een woonvisie geschreven. Bekijk de digitale rondleiding voor een indruk van Akkers. Voor de afmetingen van de appartementen en suites kunt u de plattegronden bekijken.

Welzijn

Akkers biedt tal van voorzieningen die bijdragen aan de beleving van een waardevolle dag. Denk aan een kapper, kapel en verschillende gezamenlijke ruimtes en binnentuinen. Vanwege de centrale ligging vormt Akkers letterlijk onderdeel van het dorpsleven van Nuenen. Er ligt een supermarkt tegenover het gebouw en ook andere voorzieningen, zoals restaurants, winkels en het park bevinden zich op loopafstand. Daarnaast worden er binnen Akkers activiteiten door Doe & Deel georganiseerd, passend bij de verschillende behoeften, interesses en mogelijkheden van bewoners. Deze activiteiten zijn ook toegankelijk voor mensen die wachten op een plaats in het woonzorgcentrum. Samen met de coach Doe & Deel wordt een arrangement op maat gemaakt, dat aansluit bij persoonlijke wensen en achtergronden. Ook omwonenden zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de activiteiten.

Meer weten over Archipel?

Contact Folders & Brochures Vacatures