Akkers

In Akkers wordt zorg, welzijn en wonen geboden die aansluit op úw wensen. In het geheel gerenoveerde gebouw in het centrum van Nuenen, bieden we verpleeghuiszorg aan mensen met een psychogeriatische zorgvraag en aan mensen met lichamelijke (somatische) problematiek. Op de begane grond bevinden zich algemene ruimtes, zoals twee ruime woonkamers met keuken, een muziekcafé, een bibliotheek, een serre, een salon en een beschermde patio waar men ook als het buiten een beetje koeler is aangenaam kan vertoeven. Al deze sfeervolle ruimtes zijn met veel zorg ingericht en hebben ieder een eigen uitstraling. Centraal op de begane grond is de Gasterij met een ruim terras. Akkers ligt centraal in het dorpscentrum van Nuenen. Aan de achterzijde van Akkers bevinden zich aanleunwoningen. Omwonenden zijn van harte welkom om Akkers binnen te lopen en gebruik te maken van de vele voorzieningen die Akkers biedt. Te denken valt aan de kapper en wellness. Daarnaast is er ook een kapel.

Wonen & zorg 

In Akkers wonen vijftig cliënten met een psychogeriatische achtergrond (dementie). Er zijn vijf woonstraten voor elk acht tot twaalf bewoners. Iedere bewoner heeft een eigen suite: een ruime woon-/slaapkamer met eigen sanitair. Op elke woonlaag bevindt zich een huiskamer. Cliënten kunnen overdag gebruik maken van deze huiskamer of ze brengen de dag beneden door in één van de sfeervolle, grote woonkamers. Maar natuurlijk is de bewoner vrij om in de eigen woon-/slaapkamer te blijven als dat de voorkeur heeft. De bewoner/mantelzorger kan in de suite met eigen apparatuur eventueel koffie en thee maken. Elke bewoner kan deel nemen aan sociale en maatschappelijke activiteiten zowel binnen Akkers als daarbuiten. 

Bewoners met een indicatie vanwege een somatische (lichamelijke) beperking wonen in één van de appartementen aan de Margot Begemannstraat. Tweekamer-appartementen met een volwaardige keuken, ruime berging, ruime badkamer en eigen balkon of terras. Ook zij kunnen gebruik maken van alle faciliteiten die Akkers biedt.

In Akkers wonen en leven we met elkaar. Om ervoor te zorgen dat iedereen zoveel mogelijk kan wonen en leven naar zijn of haar eigen wensen en behoeften hebben we, in nauwe samenwerking met de cliëntenraad, een woonvisie vastgesteld. 

Mantelzorgers

Binnen Akkers is een integrale samenwerking tussen medewerkers, mantelzorgers en vrijwilligers. We doen alles samen met en rondom de bewoner. De mantelzorgers en het sociale netwerk worden actief betrokken bij het reilen en zeilen binnen Akkers. Het is de bedoeling dat mantelzorgers zich zo thuis voelen binnen Akkers dat meedoen een vanzelfsprekend onderdeel wordt van het geheel. De 'straatgesprekken', waarbij meningen en wensen worden gedeeld, vinden ook met alle betrokkenen plaats. Als mantelzorgers zich onderdeel van het geheel voelen, is het bieden van ondersteuning geen verplichting maar een natuurlijk proces. Voor mantelzorgers is er gelegenheid om gebruik te maken van een logeerkamer.

Welzijn

Een knipbeurt bij de kapper, een bezoekje brengen aan de kapel: alle cliënten van Akkers kunnen gebruik maken van alle faciliteiten. De supermarkt ligt aan de overkant en is dus ook voor alle cliënten gemakkelijk te bereiken. En doordat Akkers in het centrum van Nuenen ligt, zijn ook alle unieke plekjes van het dorp hier dichtbij huis. In de Gasterij en bij mooi weer op het terras zijn bewoners, familie en bezoekers elke dag welkom voor een praatje, een hapje of een drankje.

Akkers speelt zoveel mogelijk in op de verschillende wensen en behoeften die ouderen hebben. Daarom organiseren wij dagbestedingsactiviteiten die aansluiten bij vele interesses en mogelijkheden. Daarnaast bieden wij ook dagbesteding voor mensen die wachten op een plaats in een woonzorgcentrum. Mantelzorgers krijgen hierdoor meer tijd en ruimte voor zichzelf. Samen met de dagbestedingscoach wordt voor cliënten (zowel bewoners als mensen die van buiten komen) een arrangement op maat gemaakt. Gekeken wordt naar de activiteiten die het beste aansluiten bij de persoonlijke wensen en achtergronden.

 

Meer informatie over Archipel?

Contact     Folders & Brochures     Vacatures