Passaat

In het hartje van de woonwijk Strijp in Eindhoven ligt Passaat, een centrum voor geriatrische zorg. Bij Passaat wonen de bewoners in kamers op de begane grond. Veel kamers hebben zicht op één van de binnentuin. Van de verschillende binnentuinen kan iedereen gebruik maken. Het wonen is niet alleen aangenaam, maar ook vertrouwd. Onze bewoners krijgen de juiste zorg en begeleiding wanneer men het nodig heeft. Kortom: leven in een omgeving waar welzijn voorop staat.

Wij bieden een kleinschalige en huiselijke woonomgeving aan tachtig bewoners met dementie, die intensieve zorg nodig hebben. Er zijn drie woongroepen voor elk zes bewoners met een somatische zorgvraag. In drie appartementen in het naastgelegen Hof van Strijp is er een mogelijkheid tot het verlenen van verpleeghuiszorg bij zelfstandig wonende echtparen. Ook bieden we dagbehandeling.

In de brochure leest u meer over deze locatie en de aangeboden zorg, welzijn en wonen.

Wonen

Passaat heeft een bungalowachtige opzet en bestaat uit vijf afdelingen. Door de laagbouw heeft Passaat een open karakter met veel lichtinval. Iedere afdeling heeft een eigen ingang en onderscheidt zich in naam, kleur en uitstraling. Bewoners zullen zich helemaal thuis voelen door de smaakvolle inrichting met diverse herkenningspunten uit de wijk Strijp, zoals grote foto’s en gebruiksvoorwerpen.

Iedere cliënt beschikt over een éénpersoonskamer en maakt deel uit van één van de twee leefgroepen van tien bewoners. Elke leefgroep heeft zijn eigen gezellige woonkamer met een open keuken. De twee woongroepen zijn aaneengeschakeld door een mooie binnentuin, waar bewoners tot rust kunnen komen.

De afdelingen voor psychogeriatrische cliënten zijn met elkaar verbonden. De tussendeuren staan altijd open en cliënten kunnen zonder begeleiding rondwandelen. Dit zorgt voor een grote bewegingsvrijheid. De zogenaamde ‘passarella’s’ creëren een open ruimte en toegang en zicht op onze binnentuinen. In onze tuinen staan een volière, een kippenhok en verschillende gezellige zitjes. Onder schaduwrijke bomen is het hier in de lente en de zomer heerlijk vertoeven.

Zorg

Bij Passaat gaan we uit van de behoeften en mogelijkheden van de bewoner. In een zorgleefplan wordt daarom samen afgesproken hoe en wanneer onze medewerkers die zorg verlenen. Zo kunnen bewoners blijven doen wat ze zelf kunnen; waar nodig kunnen ze rekenen op onze medewerkers. In Passaat wonen tachtig mensen met een indicatie voor ZZP (zorgzwaartepakket) 5 en 7. Verder zijn er drie groepswoningen voor zes cliënten met een indicatie voor ZZP 6.

Palliatief / terminale zorg 

Als enige locatie in de regio Eindhoven biedt Archipel Pasaat palliatieve/terminale zorg voor mensen met dementie, die in de laatste fase van hun leven niet meer thuis kunnen wonen. Meer informatie over deze zorg kunt u hier lezen.

Welzijn

Passaat biedt een breed aanbod van dagactiviteiten. Hierdoor proberen we elke bewoner te betrekken bij het activiteitenprogramma. Samen met onze onmisbare vrijwilligers en mantelzorgers verzorgen onze medewerkers dagelijkse activiteiten voor de bewoners. Dat kan zijn het bezoeken van de weekmarkt op het Trudoplein, of het samen koken van een maaltijd. In de folder Dagbesteding leest u meer over de mogelijkheden. Daarnaast verschijnt er per kwartaal een programmaboekje met de dagbestedingsactiviteiten.

Wij verwachten ook wat van de familie van onze bewoners. De leuke bezigheden die de familie vóór de verhuizing naar Passaat met de cliënt deden, kunnen gewoon door gaan. U bent van harte welkom bij Passaat. Voor koffie, thee en iets lekkers kunt u altijd terecht in Gasterij Hof van Strijp. Ook kan bezoek samen met bewoners genieten van een warme maaltijd binnen de Gasterij.

Meer informatie over Archipel?

Contact     Folders & Brochures     Vacatures