Passaat

Woonzorgcentrum Passaat is gelegen in het hart van de Eindhovense woonwijk Strijp. Hier wonen mensen met psychogeriatrische zorgvragen oftewel dementie en mensen met een somatische (chronische lichamelijke) aandoening in een huiselijke, vertrouwde omgeving, ondersteund door intensieve zorg en begeleiding. De persoonlijke behoeften en wensen staan daarbij voorop. Daarnaast zijn er in Passaat veel mogelijkheden voor een leuke, passende daginvulling. Zo kunnen bewoners blijven leven op een manier die bij hen past. Bekijk de digitale rondleiding voor een indruk van de locatie Passaat.

Zorg

Passaat is gespecialiseerd in de zorg voor mensen met psychogeriatrische zorgvragen met zorgprofiel VV5 (beschermd wonen met intensieve dementiezorg) of VV7 (beschermd wonen met zeer intensieve zorg met de nadruk op begeleiding). Daarnaast is Passaat gespecialiseerd in de zorg voor mensen met somatische aandoeningen met zorgprofiel VV6 (beschermd wonen met intensieve verzorging en verpleging). De eigen behoeften en mogelijkheden van de bewoners vormen hierbij het uitgangspunt. Voor iedere bewoner wordt een zorgleefplan gemaakt, waarin samen met de bewoner en mantelzorger wordt afgesproken hoe en wanneer medewerkers zorg verlenen. Het idee hierachter is dat bewoners zo veel mogelijk zelfstandig blijven leven, waar nodig en gewenst ondersteund door zorg van Archipel.

Het naastgelegen Hof van Strijp verleent verpleeghuiszorg aan zelfstandig wonende echtparen met zorgprofiel VV6 (beschermd wonen met intensieve verzorging en verpleging).

Tevens bieden we in Passaat palliatieve zorg (zorg rondom het levenseinde) voor mensen met dementie die in de laatste fase van hun leven niet meer thuis kunnen wonen.

Wonen

Het pand van Passaat heeft een bungalowachtige opzet, met een prettig open karakter en veel lichtinval. Het gebouw bestaat uit vijf afdelingen, allen gelegen op de begane grond en voorzien van een eigen ingang, naam, kleur en uitstraling. De inrichting is smaakvol en er wordt binnen het woonzorgcentrum veel aandacht besteed aan het creëren van een fijn thuisgevoel. Zo zijn er diverse herkenningspunten uit de wijk Strijp te vinden in de vorm van grote foto’s en gebruiksvoorwerpen.

Passaat biedt 80 woonmogelijkheden voor mensen met dementie. Iedere bewoner heeft een eenpersoonskamer en maakt deel uit van een leefgroep, ingericht met een gezellige woonkamer en open keuken. Veel kamers hebben zicht op een van de binnentuinen. De tussendeuren van de afdelingen staan altijd open en bewoners kunnen zonder begeleiding rondlopen. Dit zorgt voor een grote bewegingsvrijheid.  Daarnaast zijn er drie woongroepen voor elk zes bewoners met een somatische aandoening in Passaat gevestigd.  De woongroepen zijn met elkaar verbonden door een atrium waar bewoners samen kunnen komen.

De zogenaamde ‘passarella’s’ creëren een open ruimte, met toegang tot en zicht op diverse binnentuinen. Deze tuinen zijn sfeervol aangekleed met een volière, een kippenhok en verschillende gezellige zitjes. Onder schaduwrijke bomen is het hier in de lente en de zomer heerlijk vertoeven. Daarnaast kunnen bewoners voor koffie, thee, iets lekkers of een warme maaltijd terecht in Gasterij Hof van Strijp. Passaat is gelegen in het centrum van Strijp met vele voorzieningen op loopafstand. 

Bekijk de digitale rondleiding voor een indruk van locatie Passaat. Voor de afmetingen van de appartementen u de plattegronden bekijken.

Welzijn

Welzijn staat in Passaat voorop. Het woonzorgcentrum heeft een breed aanbod met activiteiten van Doe & Deel, afgestemd op de diverse behoeften en wensen van bewoners. We proberen iedere bewoner te betrekken en voor iedereen mogelijkheden te creëren die bijdragen aan een passende, fijne daginvulling. Samen met vrijwilligers en mantelzorgers zetten we iedere dag een mooi programma neer. Daarnaast behoren ook een bezoek aan de weekmarkt op het Trudoplein, samen koken of een kopje koffiedrinken in de Gasterij, tot de mogelijkheden. Familie van bewoners is van harte welkom om deel te nemen. De leuke bezigheden die iemand voor de verhuizing naar Passaat deed, kunnen zo gewoon doorgaan. Hierdoor kunnen bewoners leven zoals thuis.

Plattegrond gebouw Passaat

Meer weten over Archipel?

Contact Folders & Brochures Vacatures