Gagelbosch 

Midden in de gezellige woonwijk Gestel is het sfeervolle Gagelbosch gelegen. Hier worden zorg, wonen en welzijn in een gastvrije en huiselijke setting met elkaar gecombineerd. In de 80 appartementen wonen bewoners met veel zelfstandigheid, in de nabijheid van 24-uurszorg en met veel mogelijkheden en faciliteiten voor de beleving van een waardevolle dag. Gagelbosch is een open omgeving; bewoners zijn vrij om te gaan en staan waar zij willen in huis én in de wijk. Ook familie en buurtgenoten zijn hier van harte welkom! 

Bekijk de digitale rondleiding van Gagelbosch

Zorg

Gagelbosch is er voor mensen die grotendeels zelfstandig kunnen wonen, ondersteund door 24-uurszorg, alarmeringszorg en zorg op afspraak, voornamelijk met zorgprofiel VV4 (beschut wonen met intensieve begeleiding en uitgebreide verzorging). Met enige regelmaat kan er ook passende zorg geboden worden aan mensen met een VV6 indicatie (beschermd wonen met intensieve verzorging en verpleging). De geboden zorg is altijd op maat en wordt geleverd op basis van het persoonsvolgendbudget (PVB). Uw wensen en mogelijkheden vormen hierbij het uitgangspunt. Dit betekent dat u zelf de keuze maakt aan welke zorg en ondersteuning u uw budget uitgeeft. Bij het maken van deze keuzes kunt u desgewenst begeleid worden door een onafhankelijke klantondersteuner. Op basis van de keuzes stellen we samen met u een zorgleefplan op waarin wordt afgesproken hoe en wanneer wij de gewenste zorg verlenen en wat u wel en niet van ons mag verwachten. Hierdoor kunt u uw leven op uw eigen manier blijven vormgeven, met ondersteuning en begeleiding waar nodig.

Welzijn

Gagelbosch biedt diverse mogelijkheden en faciliteiten die bijdragen aan de beleving van een waardevolle dag. Zo worden op de begane grond van het huis activiteiten van Doe & Deel georganiseerd voor mensen met een indicatie voor dagbesteding. Ook omwonenden en mensen die wachten op een plaats in het woonzorgcentrum zijn van harte welkom.  De activiteiten worden zo veel mogelijk aangesloten bij interesses, wensen en behoeften van bewoners en omwonenden. Jaarlijks verschijnt er een programmaboekje met activiteiten van Doe & Deel waar u aan kunt deelnemen.

Wonen

Gagelbosch bestaat uit 44 tweekamerappartementen en 36 driekamerappartementen, verspreid over vijf etages. Het gebouw heeft een huiselijke setting en een sfeervolle, gezamenlijke binnentuin. De groep bewoners is divers en leeft grotendeels zelfstandig, met zorg waar nodig. Op basis van de ondersteuningsvraag kijken we samen hoe u zo zelfstandig mogelijk, veilig en verantwoord kunt wonen. Het maken van eigen keuzes staat hierbij centraal. Zo bepaalt u bijvoorbeeld zelf of u in uw appartement eet of beneden in de Gasterij aanschuift.

Door de ruime opzet van de appartementen is deze locatie geschikt om als echtpaar samen te wonen. Mocht uw gezondheid of die van uw partner in de loop van de tijd verslechteren en het appartement daardoor minder passend of onveilig worden, dan proberen we zo dichtbij mogelijk een oplossing te vinden. Bijvoorbeeld bij de naastgelegen locatie Fleuriade.

Het kan zijn dat wij vanuit onze deskundigheid zien dat Gagelbosch na verloop van tijd niet meer bij uw situatie aansluit. Bijvoorbeeld omdat de omgeving voor u vanwege veiligheid, verantwoord wonen en/of de beleving van de waardevolle dag, niet meer passend is. Wij delen deze signalen altijd met u en uw eerste contactpersoon en zoeken actief mee naar de beste woonoplossing. U leest meer in de folder: Gagelbosch, zorg en ondersteuning dichtbij

Bekijk de digitale rondleiding voor een indruk van Gagelbosch. Voor de afmetingen van de appartementen u de plattegronden bekijken.

Gastvrijheid

Binnen Gagelbosch vinden we gastvrijheid en beleving erg belangrijk. We willen graag dat u zich thuis voelt. We zijn er trots op dat onze locatie is beoordeeld met vier sterren voor Gastvrije Zorg en hebben een gastvrijheidscoach die ons regelmatig stimuleert om de gastvrijheid hoog te houden. 

Zuiderpark

Gagelbosch is onderdeel van Zuiderpark: een groenrijke omgeving met – naast de huizen Gagelbosch en Fleuriade – diverse voorzieningen zoals een gezondheidscentrum met onder meer een huisarts en fysiotherapeut. Daarnaast zijn er op Zuiderpark meerder (huur)appartementencomplexen en vele mogelijkheden en faciliteiten voor een fijne daginvulling. 

Gasterij

In de sfeervolle Gasterij bent u iedere dag welkom om samen met de andere bewoners, familie en buurtbewoners te genieten van een drankje, hapje en gezellig praatje. Met mooi weer is het mogelijk om buiten op het terras plaats te nemen. Daarnaast heeft Gagelbosch een kapper en een groot atrium waar regelmatig activiteiten plaatsvinden. In de algemene ruimte kunt u genieten van kunstexposities, al dan niet vanuit eigen huis. 

Gagelbosch, huis voor de wijk

Gagelbosch is er ook voor mensen die nog thuis wonen en behoefte hebben aan contact en een waardevolle daginvulling. Komende jaren zullen Gagelbosch en het naastgelegen Ontmoet & Groetpleyn steeds meer zichtbaar worden in de wijk als ontmoetingsplekken.  Wijkbewoners zijn van harte welkom om in de gastvrije setting van Gagelbosch en het Ontmoet & Groetpleyn gelijkgestemden te ontmoeten, deel te nemen aan een van de vele activiteiten of gewoon gezellig een kopje koffie te komen drinken.

Meer weten over Archipel?

Contact Folders & Brochures Vacatures