Regionaal ExpertiseCentrum voor
de Ziekte van Huntington

Archipel is Regionaal ExpertiseCentrum in de regio Zuid-Oost Brabant en beschikt over een eigen expertteam op het gebied van Huntington. Dit expertteam richt zich op mensen met de ziekte van Huntington, hun naasten en mantelzorgers. In de film vertellen de professionals, cliënten en mantelzorgers over de ziekte van Huntington; wat het voor hen betekent en wat professionals kunnen betekenen voor hen gedurende het ziekteproces. Vanaf het moment van de diagnose tot en met het moment dat thuiswonen niet meer mogelijk is.

 U kunt bij het expertteam terecht voor advies en behandeling, denk aan:

  • Controle op symptomen.
  • Begeleiding in het omgaan met de gevolgen van de ziekte.
  • Advies op maat over aanpassingen in huis.

Ook met uw vragen kunt u bij het expertteam terecht, bijvoorbeeld:

  • Ik heb net gehoord dat ik drager ben van de ziekte van Huntington. Wat nu? Wat staat mij/ons allemaal te wachten?
  • Ik voel me helemaal niet ziek en toch gaan de dingen niet helemaal meer zoals vroeger. Wat betekent dat?
  • Ik merk de laatste tijd dat mijn gezin anders op mij reageert. Komt dat door mijn ziekte?
  • Ik wil graag mijn rol als vader/moeder goed blijven vervullen. Wat moet ik daarvoor doen?

Het expertteam Huntington bestaat uit behandelaars, waaronder een arts, psycholoog, fysiotherapeut, ergotherapeut, maatschappelijk werker en logopedist. 

Wat biedt Archipel?

Archipel heeft twee gespecialiseerde afdelingen waar mensen met de ziekte van Huntington binnen een veilige, aangepaste omgeving kunnen wonen en gespecialiseerde zorg en welzijn  te krijgen. Naast de mogelijkheid om te wonen, biedt Archipel behandelingen aan via de Archipel Polikliniek Huntington voor diagnostiek en behandeling. In de polikliniek kunt u onderzoek en behandeling krijgen van Huntington-gerelateerde klachten en symptomen. Bij Archipel Landrijt kunt u terecht voor dagbehandeling die speciaal is gericht op mensen met de ziekte van Huntington. 

Een aantal keer per jaar organiseert Archipel samen met zorgorganisatie Land van Horne Huntington Cafés waarbij iedere keer een ander thema wordt belicht. Daarnaast organiseert Archipel bijeenkomsten voor mensen met de ziekte van Huntington om Beter in Balans te komen of te blijven. 

Meer informatie 

In de folder Huntington leest u meer over de mogelijkheden van de zorg en behandeling die Archipel kan bieden voor mensen met de ziekte van Huntington. Wilt u meer informatie over de erfelijke ziekte van Huntington en/of contact met lotgenoten en hun familie? Neem dan contact op met de Archipel Polikliniek Huntington of met van onze maatschappelijk werkers /casemanagers van de polikliniek. Dit kan via een email naar polikliniek.huntington@archipelzorggroep.nl. 

Meer informatie over de ziekte van Huntington kunt u vinden op deze pagina of bij Huntington Netwerk Nederland. Voor de patiëntenvereniging verwijzen we u naar de website van de Vereniging van Huntington.

Contact

Wilt u meer informatie over dit expertteam of een afspraak maken met één van de behandelaars? Bel ons op 040 264 64 64 of rechtstreeks met het secretariaat van de Dienst Behandeling op 040 261 01 02.

Verwijzingen

Pagina's Archipel
Expertteam  Polikliniek Dagbehandeling   Verpleeghuiszorg

Folder en film

Folder Film 

Websites

Huntington Netwerk Nederland Vereniging van Huntington

 

Meer weten over Archipel?

Contact Folders & Brochures Vacatures