Cliëntenraad

Uw eigen cliëntenraad

Het is nogal wat. U gaat uw huis verlaten. Dat fijne huis dat voor u misschien al jarenlang een veilige en warme thuishaven was. Waar u gelukkig was. Waar u lief en leed gedeeld hebt. Met al uw vertrouwde spulletjes om u heen en al die mooie herinneringen.

Mensen die er verstand van hebben zeggen ineens dat u niet langer thuis kunt wonen. En dat alleen maar omdat uw hersens het vertikken om mee te werken. Of omdat uw gezondheid zich niet aan de regels houdt. Knappe koppen hebben u gezegd dat u regelmatig zorg nodig hebt.

En dan komt u bij ons wonen, bij Archipel, waar u ontzettend welkom bent. Hier kunnen we beter voor u zorgen. We kunnen u alle aandacht geven, zodat het nog lang goed met u gaat. Beschermd wonen, noemen ze dat. Weet u wat… u zult straks zien dat dat eigenlijk heel fijn is.

Maar toch… ineens zit u tussen allemaal onbekende mensen. Dat is heel erg wennen, dat begrijpen wij natuurlijk ook. Sterker nog, wij vinden dat er verder maar weinig écht mag veranderen voor u. U krijgt ook bij ons uw eigen plekje. Met zoveel mogelijk uw vertrouwde spulletjes weer om u heen.

U kunt bij ons nog steeds zo veel mogelijk doen en laten wat u wilt. U kunt bijvoorbeeld gewoon familie of vrienden ontvangen. Zoals u vanouds al gewend bent. U kunt uw eigen keuzes blijven maken. Want bij ons moet u zich helemaal thuis kunnen voelen.

Op dat punt komt uw cliëntenraad in beeld. Dat is een groep mensen, die óf zelf al een tijd bij ons wonen óf mantelzorgers zijn. Zij zien erop toe dat alles op alles gezet wordt om het u naar de zin te maken. Dat ú straks denkt “wat is het hier fijn en wat is alles goed geregeld”.

Lokale cliëntenraad

Elke Archipel locatie heeft een cliëntenraad. Uw eigen cliëntenraad, die regelmatig aan tafel zit met het bestuur. Deze lokale cliëntenraad bestaat uit cliënten en familieleden of vertegenwoordigers van de cliënt. Ze kijken steeds over de schouders mee als er beslissingen genomen worden, die uiteindelijk ook over u gaan. Zoals over uw eten, over de dagbesteding, over uw veiligheid, hygiëne of uw geestelijke verzorging.

Centrale cliëntenraad

Als het over beslissingen gaat die heel Archipel aangaan is er ook nog een centrale cliëntenraad. Denk dan bijvoorbeeld aan wetten en regels, gebouwen, inkoop en opleidingen.

Blog en folder

Wilt u meer weten over de leden van de cliëntenraad? Lees dan hier hun verhalen of lees hier de folder. De cliëntenraad wil ook graag met u in gesprek. Heeft u ideeën, opmerkingen, zorgen of complimenten? Of wil u gewoon meepraten over actuele zaken? Zoek dan de mensen van uw cliëntenraad eens op. Ze zijn te bereiken via de receptie. 

Meer weten over Archipel?

Contact Folders & Brochures Vacatures