Dommelhoef

Woonzorgcentrum Dommelhoef is gelegen in een prachtig monumentaal pand nabij het stadscentrum van Eindhoven. Op deze bijzondere locatie bieden we een combinatie van gespecialiseerde zorg, wonen en welzijn voor mensen met een somatische (chronische lichamelijke) beperking of aandoening. Ook hebben we in Dommelhoef een revalidatieafdeling, gericht op het herstel na bijvoorbeeld een operatie, en bieden we diverse mogelijkheden voor dagbehandeling en thuisbehandeling. Dommelhoef is onderdeel van de Archipel Expertisecentra, gespecialiseerd in de begeleiding, behandeling en verzorging van mensen met bijzondere aandoeningen.

Zorg

De gespecialiseerde zorg van Dommelhoef is afgestemd op de specifieke zorgvragen van mensen met een somatische beperking of aandoening. Denk aan niet-aangeboren hersenletsel (NAH), spierziektes zoals Multiple Sclerose (MS) of aandoeningen van het zenuwstelsel, bijvoorbeeld de ziekte van Parkinson. Daarbij is het mogelijk dat cliënten (tijdelijk) bij ons wonen, dagbehandeling krijgen of vanuit huis behandeld worden. In totaal hebben we in Dommelhoef 154 bedden voor (tijdelijke) opname en 21 plekken voor dagbehandeling. Daarnaast hebben we in Dommelhoef een revalidatieafdeling voor kwetsbare ouderen die na bijvoorbeeld een ziekenhuisopname of operatie hulp nodig hebben bij het herstel. Het doel van deze zogenaamde ‘geriatrische revalidatiezorg’ is dat cliënten zo snel mogelijk weer zelfstandig kunnen functioneren en het leven thuis kunnen oppakken. 

Expertisecentrum Dommelhoef

Dommelhoef is een van de Archipellocaties waar we met onze Expertisecentra gespecialiseerde zorg bieden voor mensen met bijzondere aandoeningen. Specialisten uit verschillende vakgebieden werken hierbij nauw met elkaar samen in zogenaamde ‘expertteams’. Door deze manier van samenwerken kunnen we breder naar zorgvragen kijken en klachten gericht behandelen. Voor iedere cliënt of bewoner wordt een individueel zorgleefplan gemaakt. De persoonlijke wensen en behoeften zijn hierbij leidend.

Om de beste zorg te kunnen bieden, wordt de expertise continu ontwikkeld en geborgd in nieuwe zorg- en behandelmethoden. Op het gebied van somatiek is Dommelhoef zelfs een van de landelijke koplopers met de ontwikkeling en toepassing van gespecialiseerde kennis en ervaring!

Wonen

Het iconische villagebouw van Dommelhoef stamt uit 1905 en is officieel een Rijksmonument. Dit maakt dat er tal van bijzondere historische kenmerken bewaard zijn gebleven. Deze hebben we gecombineerd met een eigentijdse inrichting en moderne voorzieningen, waardoor een vriendelijke, huiselijke sfeer is ontstaan. Iedere bewoner heeft een eenpersoonskamer, voorzien van alarmering. We houden met de inrichting en aankleding zo veel mogelijk rekening met de individuele woonwensen. Zo kunnen bewoners gebruikmaken van een aantal faciliteiten zoals een televisie, telefoon en koelkast.

Daarnaast is Dommelhoef rijk aan voorzieningen. Denk aan een kapper, bibliotheek, grote ontmoetingsruimte en internetcafé. In de Gasterij zijn cliënten en bewoners iedere dag welkom voor een praatje, hapje en/of drankje. Aan de voorzijde van het gebouw ligt een terras waar bewoners genieten van de levendige sfeer van de stad. Ook in de binnentuin van Dommelhoef is het heerlijk vertoeven, in een wat meer beschutte sfeer. Het woonzorgcentrum is gelegen op een van de mooiste plekken van Eindhoven, omringd door groen en op loopafstand van het centrum. Ook familieleden, andere bezoekers of omwonenden zijn hier van harte welkom.

Welzijn

We vinden het belangrijk dat iedere cliënt en bewoner een fijne dag beleeft in Dommelhoef. Daarom hebben we een breed activiteitenaanbod, dat op basis van de interesses, mogelijkheden en wensen van cliënten en bewoners wordt samengesteld. Denk aan ontspanning, beweging, leren omgaan met de computer, zingeving en levensbeschouwing. Daarbij zoeken we graag contact met de buurt. Zo organiseren we allerlei activiteiten in de omgeving, zoals een wandeling of kerkbezoek. We zijn er ook voor buurtbewoners en ontvangen hen graag voor een kop koffie op onze locatie. Die wisselwerking maakt het leven in Dommelhoef gevarieerd. Bovendien kunnen bewoners zo mee blijven doen in de samenleving.

Meer informatie over Archipel?

Contact     Folders & Brochures     Vacatures