Dommelhoef

Verpleeghuis Dommelhoef ligt pal tegen het centrum van Eindhoven en is hét Expertisecentrum op het terrein van de somatiek. Hier wordt gespecialiseerde verpleeghuiszorg aangeboden voor cliënten met een lichamelijke beperking of aandoening zoals mensen met hersenletsel (CVA of ongeval), mensen met spierziektes of aandoeningen aan het zenuwstelsel (ziekte van Huntington, Multiple Sclerose en Parkinson) of mensen die willen revalideren.

Dommelhoef biedt wonen, zorg, welzijn en behandeling.  Daarnaast bieden we ook dagbehandeling en mogelijkheden voor thuisbehandeling bij u thuis. Door middel van een individueel zorgleefplan werken meerdere disciplines vaak intensief met elkaar samen voor de behandeling. Zo ontstaat er geen onduidelijkheid over de basis: de behoeften en mogelijkheden van onze cliënten.

Dommelhoef biedt zorg, welzijn en wonen die die aansluit op de individuele wensen van onze cliënten! In de brochure leest u meer over het Archipel Kenniscentrum en de aangeboden zorg, welzijn en wonen van Dommelhoef.

Wonen

Bij Dommelhoef heeft iedereen een éénpersoonskamer. Bij opname wordt waar mogelijk rekening gehouden met de woonwensen van de bewoners: bijvoorbeeld door een persoonlijke inrichting. Op de kamers kan men gebruikmaken van een aantal hotelfaciliteiten, zoals een televisie, telefoon en koelkastje. In iedere woning is alarmering aanwezig.

Het woonzorgcentrum biedt een ruim aanbod aan faciliteiten en voorzieningen, zoals een kapsalon, een bibliotheek, een grote algemene ontmoetingsruimte en een internetcafé. Dommelhoef ligt op één van de mooiste plekken in hartje Eindhoven, op loopafstand van het stadscentrum.

Zorg 

Dommelhoef heeft 154 bedden voor opname en er zijn 21 plaatsen voor dagbehandeling (deeltijdzorg). Als kenniscentrum op het gebied van somatiek is Dommelhoef één van de landelijke koplopers in de ontwikkeling en toepassing van nieuwe zorg- en behandelmethoden. 

Op deze locatie wordt geriatrische revalidatie aangeboden. Als u, na een opname in het ziekenhuis, bijvoorbeeld na een operatie, revalidatie nodig hebt, kunt u hier worden opgenomen. De revalidatie is er op gericht dat u zo snel mogelijk weer zelfstandig kan functioneren en uw leven thuis weer op kan pakken. 

Dommelhoef biedt gespecialiseerde verpleeghuiszorg voor cliënten met een lichamelijke beperking, hersenletsel, spierziektes, aandoeningen van het zenuwstelsel of voor cliënten die willen revalideren.

Welzijn

In de Gasterij en bij mooi weer op het terras zijn bewoners, familie en bezoekers elke dag welkom voor een praatje, een hapje of een drankje. In de vriendelijke en huiselijke sfeer van Dommelhoef wordt zoveel mogelijk ingespeeld op de verschillende wensen en behoeften die onze cliënten hebben. Onze dagbestedingsactiviteiten sluiten aan op allerlei interesses en mogelijkheden van onze bewoners. Dommelhoef zoekt ook graag ontmoeting en uitwisseling met de buurt op. We bieden een breed scala aan ontspannende en recreatieve activiteiten, zoals:

  • activiteiten gericht op ontspanning, zowel individueel als in groepsverband;
  • activiteiten waar men iets leert of oefent zoals ‘meer bewegen’, of het leren omgaan met de computer;
  • activiteiten voor inwoners uit de wijk, zoals een biljartvereniging op onze locatie;
  • activiteiten gericht op zingeving en levensbeschouwing, zoals groepsgesprekken en kerkdiensten.

 

Meer informatie over Archipel?

Contact     Folders & Brochures     Vacatures