Kanidas

Kanidas is een geclusterde woonzorgvoorziening in het gezellige centrum van Best. Hier bieden we verzorging, begeleiding en behandeling voor mensen met een psychogeriatrische aandoening zoals dementie. Zij wonen in vijf beschermde woongroepen. Het gebouw van Kanidas is in 2013 grootschalig verbouwd en voldoet aan alle moderne eisen die aan een woonzorgcentrum gesteld mogen worden. De sfeervolle indeling en aankleding geven het gebouw een prettig dorps karakter, waarin bewoners zo veel mogelijk kunnen leven als thuis. Ook aan welzijn besteden we volop aandacht. Er is elke dag van alles te beleven!

Bekijk de digitale rondleiding van Kanidas

Zorg

In Kanidas bieden we verzorging, begeleiding en – indien nodig – behandeling voor mensen met psychogeriatrische zorgvragen met zorgprofiel VV5 (beschermd wonen met intensieve dementiezorg) of VV7 (beschermd wonen met zeer intensieve zorg met de nadruk op begeleiding). De specialisten werken hecht met elkaar samen om de beste zorg te kunnen leveren. Denk aan een arts, psycholoog en fysiotherapeut. Door deze zogenaamde ‘multidisciplinaire’ manier van werken kunnen we breder naar zorgvragen kijken en klachten gericht behandelen. Voor iedere cliënt of bewoner wordt een individueel zorgleefplan gemaakt. De persoonlijke wensen en behoeften zijn hierbij leidend.

Daarnaast organiseren we in Kanidas dagbehandeling voor kwetsbare ouderen. Zij worden door een multidisciplinair team van specialisten getraind op het behoud van hun functies en mogelijkheden. Denk aan het geheugen, allerlei praktische vaardigheden en beweging. Het doel is dat ouderen hierdoor zo lang mogelijk veilig en zelfstandig in hun vertrouwde thuisomgeving kunnen blijven wonen.

Wonen

Het vernieuwde gebouw van Kanidas heeft een moderne uitstraling en sfeer, wat een eigentijdse manier van wonen mogelijk maakt. Zo is alles gelijkvloers, waardoor bewoners zich gemakkelijk en vrij door het gebouw kunnen bewegen. Ook is er in Kanidas een sfeervolle binnentuin gelegen waar bewoners heerlijk kunnen vertoeven. Bewoners wonen verspreid over de vijf beschermde woongroepen. Iedere bewoner heeft een eigen woon-/slaapkamer met wastafel. Het overige sanitair wordt gedeeld met andere bewoners. Daarnaast bieden we enkele woonmogelijkheden voor echtparen. Voor bewoners die een groot deel van de dag toezicht en begeleiding behoeven, hebben we huiskamers met deskundige medewerkers die de bewoners ondersteunen waar nodig.

We willen dat iedereen zich thuis voelt in Kanidas. Daarom proberen we een zo huiselijk mogelijke leefomgeving te creëren. In de huiskamers wordt iedere avond samen met bewoners een verse maaltijd bereid. Ook is er volop ruimte voor sociaal contact tussen bewoners en omwonenden en zijn er in Kanidas allerlei voorzieningen te vinden, van een restaurant tot kapper. Hierdoor kunnen bewoners leven op een manier die bij hen past. 

Bekijk de digitale rondleiding voor een indruk van de locatie Kanidas. Voor de afmetingen van de kamers kunt u de plattegronden bekijken.

Welzijn

Aandacht voor welzijn vinden we bij Kanidas heel normaal. Per woongroep houdt een woonbegeleider zich bezig met het dagelijkse welbevinden. Samen met de bewoner en de mantelzorger kijken we welke behoeften en mogelijkheden er zijn en hoe we hierop kunnen inspelen. We hebben een breed aanbod van Doe & Deel met veel activiteiten; van beweging, therapeutische activiteiten en activiteiten om het sociale contact te stimuleren. Deze activiteiten zijn ook toegankelijk voor omwonenden. Een deel hiervan vindt plaats op onze buitenlocaties Antoniushof en Campus Westerwind. Op activiteitenboerderij Antoniushof genieten bewoners samen met omwonenden van de dierenweide met kleinvee, wordt gewerkt in de moestuin of gezellig een spelletje jeu de boules gespeeld. Op Campus Westerwind deelt Archipel een grote ruimte met Severinus, een organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking. Hier hebben we een sfeervol atelier ingericht om samen te schilderen, tekenen en te handwerken. Zo bieden we voor elk wat wils!

Meer weten over Archipel?

Contact Folders & Brochures Vacatures