Kanidas

In het gezellige centrum van Best ligt Kanidas, een geclusterde woonzorgvoorziening met een dorps karakter. Hier bieden wij zorg en begeleiding en - indien nodig - ook behandeling door allerlei professionals (zoals een arts, psycholoog, fysiotherapeut) voor cliënten met dementie. Kanidas is in 2013 geheel gerenoveerd en voldoet daarmee aan alle eisen en wensen die de huidige tijd aan een verpleeghuis stelt. Het woonzorgcentrum heeft vijf beschermde woongroepen voor mensen met dementie en is geheel gelijkvloers. Cliënten zijn vrij om in de gehele locatie rond te lopen en hebben voorzieningen uit het dagelijks leven bij de hand: een kapsalon en het restaurant Gasterij.

Er zijn zowel individuele kamers als tweepersoonskamers, zodat ook echtparen samen kunnen blijven. Voor cliënten die een groot deel van de dag toezicht en begeleiding nodig hebben, zijn huiskamers beschikbaar waar deskundige medewerkers aanwezig zijn. Het allerbelangrijkste vinden wij dat onze cliënten zich thuis voelen. Daarom creëren we een huiselijke omgeving, zorgen we voor ontmoetingen tussen (buurt)bewoners en bieden we activiteiten die goed zijn voor lichaam én geest. Meermalen per week wordt er in de huiskamers, samen met de cliënten zelf de verse, warme maaltijd bereid. Dit is één van de zaken die bijdragen aan de huiselijke sfeer. Verder zijn er verschillende voorzieningen aanwezig. Mede dankzij deze voorzieningen kunnen cliënten zo lang mogelijk blijven doen, wat bij hen past.

Per woongroep is er een woonbegeleider aanwezig die zich bezighoudt met het dagelijkse welzijn van de cliënten. Samen met de cliënt en de mantelzorger bekijken we wat de behoeftes en mogelijkheden van de cliënt zijn. Op basis van de persoonlijke situatie, wensen en het geïndiceerde zorgzwaartepakket (ZZP) maken we een persoonlijk zorgleefplan. Zo krijgt de bewoner de zorg die nodig is.

Dagactiviteiten

Kanidas biedt een breed scala aan dagactiviteiten. Van bewegingsactiviteiten voor de conditie, activiteiten met een therapeutisch doel en sociale activiteiten die het onderlinge contact stimuleren. Alle activiteiten kunnen bezocht worden door mensen uit de buurt. Een deel van de activiteiten wordt georganiseerd op onze activiteitenboerderij Antoniushof en Campus Westerwind.

  • In Antoniushof genieten cliënten en buurtbewoners van de dierenweide en het kleinvee, steken ze de handen uit de mouwen in de moestuin of spelen ze een spelletje jeu de boules.
  • In Campus Westerwind deelt Archipel een grote ruimte met Severinus, zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Archipel heeft er een groot atelier waar geschilderd, getekend maar ook gehandwerkt kan worden.

In de folder dagbesteding leest u meer over de mogelijkheden. U vindt ook informatie over ons in Bestwijzer, hier worden ook regelmatig activiteiten georganiseerd. U kunt hier ook een hapje eten in de ontmoetingsruimte.

Naast dagactiviteiten bieden wij ook dagbehandeling aan. Bewoners worden door een multidisciplinair team getraind op het behoud van hun mogelijkheden en functies zoals geheugen, praktische vaardigheden en mobiliteit. Het doel is om mensen zo lang mogelijk thuis, in hun vertrouwde omgeving, te laten wonen en functioneren.

In de brochure leest u meer over Kanidas en de aangeboden zorg, welzijn en wonen.

 

Meer informatie over Archipel?

Contact     Folders & Brochures     Vacatures