Eerdbrand

Eerdbrand is ruim veertig jaar een begrip in de wijk Woenselse Heide in Eindhoven. Bij Eerdbrand voelen mensen zich meteen thuis. Iedereen heeft een eigen kamer met ruime badkamer of appartement. De bewoners van Eerdbrand wonen hier met de mogelijkheid voor verzorging en verpleging, gerontopsychiatrische zorg en dagactiviteiten. Kortom: er is altijd iemand in de buurt voor gewoon een praatje, een geheugentraining of voor extra begeleiding als het nodig is. Dat zorgt voor comfort, veiligheid en geruststelling.

In de brochure leest u meer over deze locatie en de aangeboden zorg, welzijn en wonen.

Wonen

Er zijn vijf afdelingen voor honderd cliënten verpleeghuiszorg (Koraal, Rif, Haven, Lagune en Vuurtoren). Er zijn elf appartementen voor somatische zorg op afdeling Anker. Ook zijn er twee afdelingen (Tij en Branding) voor gespecialiseerde verzorgingshuiszorg aan ouderen met een psychiatrische achtergrond, die geen acute problemen meer hebben. Daarnaast is Eerdbrand voorzien van alle gemakken voor zowel onze cliënten als buurtcliënten, zoals een Gasterij (restaurant), pedicure, kapster, winkelservice, fysiotherapie en een sportgelegenheid. 

De afdelingen Branding en Tij bestaan uit appartementen met een oppervlakte van 25 vierkante meter. Ieder appartement heeft een woon/slaapkamer met een eigen badkamer. Op de verpleegafdelingen Koraal, Rif, Haven, Lagune en Vuurtoren beschikken alle cliënten over een eigen woon- en slaapkamer. Iedere etage bestaat uit twee gezellige huiskamers, waar bewoners het nieuws van de dag doornemen of televisie kijken.

Zorg

Op afdelingen Koraal,  Haven, Lagune en Vuurtoren wonen mensen met een ZZP 5. Beleving vormt hier een belangrijk uitgangspunt. We volgen het leefritme van de cliënten en luisteren naar hun wensen en behoeftes. Met de combinatie van warme zorg en een uitgebreid aanbod aan activiteiten creëren we een fijne woonomgeving.

Welzijn

Eerdbrand organiseert diverse dagactiviteiten, er is voor ieder wat wils. Samen of juist even alleen, zoals men dat thuis ook zou doen. In de folder Dagbesteding Eerdbrand leest u meer over de mogelijkheden. 

In Eerdbrand vind u een wijkpunt van de Bibliotheek Eindhoven: de Boeken Take Away. Hier kunt u boeken lenen en terugbrengen maar ook boeken ophalen die gereserveerd zijn in de hoofdlocatie (Witte Dame in Eindhoven). 

Meer informatie over Archipel?

Contact     Folders & Brochures     Vacatures