Eerdbrand

Eerdbrand is al ruim veertig jaar een begrip in de Eindhovense wijk Woenselse Heide. Zowel voor bewoners, hun naasten en omwonenden biedt het woonzorgcentrum een fijne omgeving om met elkaar (een deel van) de dag door te brengen. In Eerdbrand  wonen mensen met dementie. Daarnaast zijn er ook bewoners met een gerontopsychiatrische (chronische psychiatrische) aandoening. Op de begane grond hebben we een afdeling voor mensen met somatische (chronische lichamelijke) zorgvragen. Het uitgebreide activiteitenaanbod en de vele faciliteiten maken van Eerdbrand een levendige woonomgeving, waarin altijd wat te doen is.

Bekijk de digitale rondleiding van Eerdbrand

Zorg

In Eerdbrand wordt zorg geboden voor mensen met psychogeriatrische zorgvragen met zorgprofiel VV5 (beschermd wonen met intensieve dementiezorg) of VV7 (beschermd wonen met zeer intensieve zorg met de nadruk op begeleiding). Daarnaast is Eerdbrand er ook voor mensen met somatische zorgvragen met voornamelijk zorgprofiel VV6 (beschermd wonen met intensieve verzorging en verpleging). In het gebouw hebben we tevens een speciale afdeling voor mensen met een gerontopsychiatrische achtergrond ingericht die geen acute zorg nodig hebben (zorgprofiel GGZ 1 t/m 4).

De zorg die we bieden is warm en erop gericht om bewoners zo veel mogelijk eigen regie en kwaliteit van leven te laten ervaren. Beleving vormt daarbij een belangrijk uitgangspunt. Zo volgen we het leefritme en de persoonlijke wensen van bewoners nauwgezet in de zorg die we verlenen.

Wonen

Voor mensen met psychogeriatrische zorgvragen biedt Eerdbrand 104 woonmogelijkheden, verspreid over vijf afdelingen: Koraal, Rif, Haven, Lagune en Vuurtoren.  Iedere bewoner heeft een woon-/slaapkamer met eigen sanitair. Waar gewenst wordt binnen Eerdbrand gewerkt met sociotherapeutische leefmilieus.

Op de afdeling Anker bieden we twaalf woonmogelijkheden voor mensen met somatische zorgvragen. Deze bewoners hebben een eigen kamer voorzien van wastafel. Het sanitair wordt gedeeld met andere bewoners. De afdeling heeft een eigen tuin. De afdelingen Tij en Branding zijn ingericht met appartementen voor mensen met een gerontopsychiatrische achtergrond zonder acute zorg. Elk appartement bestaat uit een woon-/slaapkamer en een eigen badkamer.

Op iedere etage bevinden zich twee gezellige huiskamers waar bewoners samen kunnen komen om een praatje te maken, spelletjes te spelen of televisie te kijken. Bij de inrichting houden we rekening met de wensen en behoeften van bewoners. Zo hebben bewoners met gerontopsychiatrische zorgvragen bijna overal de keuze uit een prikkelarme (rustige) huiskamer en een huiskamer met ruimte voor ontmoetingen en sociaal contact.

Het woonzorgcentrum staat bekend om het fijne thuisgevoel dat zowel bewoners, familie en omwonenden ervaren zodra ze binnenstappen. Er is altijd iemand in de buurt voor een praatje, een geheugentraining of voor extra begeleiding. Dat zorgt voor comfort, veiligheid en geruststelling. Het gebouw van Eerdbrand is bovendien van alle gemakken voorzien. Zo is er een sfeervolle Gasterij waar bewoners met elkaar, familie en omwonenden kunnen genieten van een hapje en/of drankje. Grenzend aan de Gasterij is een mooie, beschermde tuin gelegen. Ook zijn er een pedicure, kapper en fysiotherapeut in het gebouw gevestigd. De voorzieningen zijn toegankelijk voor alle bewoners en omwonenden.

Bekijk de digitale rondleiding voor een indruk van de locatie Eerdbrand. Voor de afmetingen van de appartementen kunt u de plattegronden bekijken.

Welzijn

In Eerdbrand wordt veel aandacht besteed aan welzijn. Er is altijd wat te doen. Zo organiseren we Wmo-Doe & Deel-activiteiten waar bewoners en omwonenden samen of juist alleen aan deel kunnen nemen. Net als thuis dus! Denk aan: samen genieten van muziek, handwerken, creativiteit en samen wandelen. De activiteiten zijn ook toegankelijk voor wijkbewoners en mensen die wachten op een plaatsje in Eerdbrand. In het gebouw is tevens een wijkpunt van de Bibliotheek Eindhoven gevestigd, de Boeken Take Away. Hier kunnen bewoners boeken lenen en boeken ophalen die gereserveerd zijn in de hoofdlocatie (Witte Dame in Eindhoven).

Meer weten over Archipel?

Contact Folders & Brochures Vacatures