Nazareth

Nazareth in Best biedt een combinatie van intensieve zorg, wonen en welzijn voor mensen met een psychogeriatrische aandoening oftewel dementie en voor mensen met somatische (chronische lichamelijke) zorgvragen. De individuele wensen van bewoners vormen hierbij het uitgangspunt, zodat zij zo veel mogelijk kunnen leven zoals ze dat zelf willen. In Nazareth wonen zij in een warme sfeer met allerlei voorzieningen die bijdragen aan de beleving van een fijne dag. Denk aan een Gasterij, een biljartruimte en een grote tuin met groot terras. Ook worden er vele activiteiten georganiseerd die zowel voor bewoners als omwonenden toegankelijk zijn. Nazareth is gelegen in het gezellige centrum van Best met verschillende winkels en restaurants op loopafstand.

Bekijk de digitale rondleiding van Nazareth

Zorg

De zorg van Nazareth is gericht op mensen met dementie met zorgprofiel VV5 (beschermd wonen met intensieve dementiezorg) of VV7 (beschermd wonen met zeer intensieve zorg met de nadruk op begeleiding). Zij leven in Nazareth in de nabijheid van intensieve zorg, verpleging en behandeling die 24/7 geboden worden. Daarnaast verlenen we in Nazareth ook zorg aan mensen met een somatische zorgvraag, voornamelijk met zorgprofiel VV6 (beschermd wonen met intensieve verzorging en verpleging).

De zorg die we bieden is warm en erop gericht bewoners zo veel mogelijk eigen regie en kwaliteit van leven te laten ervaren. Beleving vormt daarbij een belangrijk uitgangspunt. Zo volgen we het leefritme en de persoonlijke wensen van bewoners nauwgezet in de zorg die we verlenen.

Wonen

Nazareth biedt vijftig woonmogelijkheden voor bewoners met een psychogeriatrische aandoening. Zij wonen verspreid over vijf woongroepen. Iedere groep heeft een eigen huiskamer met een stadsthema: Best, Eindhoven, Den Bosch, Londen of Parijs. De huiskamers zijn voorzien van sfeervolle woonkeukens waar vaak vers gekookt wordt door medewerkers en vrijwilligers. Ook hebben we meerdere grote balkons waar bewoners heerlijk kunnen vertoeven. Elke bewoner heeft bovendien de beschikking over een ruime slaapkamer met eigen sanitair.

Daarnaast hebben we in het gebouw 24 woonmogelijkheden voor cliënten met een somatische zorgvraag gecreëerd. Zij wonen zo zelfstandig mogelijk in een eigen appartement, voorzien van een woonkamer met keukenblok, een balkon, aparte slaapkamer en sanitair. Bij het wonen worden ze 24/7 ondersteund met zorg indien nodig en gewenst. Deze zorg bieden we zowel op (vaste) afspraak als op afroep.

Elkaar ontmoeten kunnen bewoners onder andere in de gezellige, ruime Gasterij die plaats biedt aan tachtig personen. Hier zijn bewoners iedere dag welkom voor een praatje, hapje en/of drankje of voor het nuttigen van een volledige maaltijd. Ook familieleden, andere bezoekers of omwonenden ontvangen we graag in de Gasterij. Daarnaast zijn er in Nazareth een kapsalon, biljartruimte en een fysiotherapeut gevestigd. Aan de achterzijde van het gebouw is een zeer grote, mooi aangelegde tuin; een heerlijke plek voor bewoners, naasten en omwonenden om gezellig samen te komen en – bij goed weer – te genieten van de zon! Bekijk de digitale rondleiding voor een indruk van de locatie Nazareth. Voor de afmetingen van de appartementen kunt u de plattegronden bekijken.

Welzijn

Nazareth biedt allerlei mogelijkheden om een leuke dag te beleven. Denk aan een bezoek aan de Gasterij, de grote tuin of het spelen van een potje biljart in de biljartruimte. In de Gasterij worden regelmatig activiteiten georganiseerd die ook voor omwonenden toegankelijk zijn. Daarnaast kent Nazareth een uitgebreid programma van Doe & Deel, met veel activiteiten die worden afgestemd op de verschillende behoeften, interesses en mogelijkheden van bewoners. Even gezellig (begeleid) het centrum van Best in voor een boodschap of kopje koffie, samen met bijvoorbeeld een naaste, behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden!

Meer weten over Archipel?

Contact Folders & Brochures Vacatures