Nazareth

In Nazareth wordt zorg, welzijn en wonen geboden die aansluit op úw wensen. In het nieuwe gebouw in het centrum van Best wordt verpleeghuiszorg geboden aan cliënten met een psychogeriatische zorgvraag en aan cliënten met somatische (lichamelijke) problematiek. De film 'Liefdevolle zorg' geeft een kijkje binnen bij Nazareth.

Wonen & zorg 

Nazareth ligt midden in het centrum van het dorp Best. Hier wonen vijftig cliënten met een psychogeriatische achtergrond (dementie). Er zijn vijf woongroepen voor elk tien cliënten. De verschillende woonkamers hebben elk hun eigen thema: Best, Eindhoven, Den Bosch, Londen en Parijs. Iedere cliënt heeft een eigen ruime slaapkamer met eigen sanitair en maakt gebruik van de gezamenlijke woonkamer. De 27 cliënten met somatische problematiek wonen zo zelfstandig mogelijk in een eigen appartement van 55m2 groot. Deze appartementen zijn voorzien van een eigen woonkamer met keukenblok en een balkon, aparte slaapkamer en eigen sanitair. In appartementen wordt 24/7 zorg geboden. Zowel op (vaste) afspraak als op afroep.

Welzijn 

Op de begane grond is de gezellige, ruime Gasterij gevestigd met tachtig zitplaatsen. Hier is iedere cliënt en zijn familie/naasten van harte welkom om iets te drinken of gebruik te maken van de maaltijd. Maaltijden kunnen ook in het eigen appartement worden gebruikt. De Gasterij is ook open voor buurtbewoners en anderen 'van buiten'. De Gasterij biedt vele mogelijkheden voor een hapje en een drankje of een volledige maaltijd. Daarnaast worden er in de Gasterij regelmatig (openbare) activiteiten georganiseerd. Zo is er een biljartruimte. Daarnaast is er een ruimte voor dagbesteding, een wellnessruimte, kapsalon en een ruimte voor fysiotherapie.  

Meer informatie over Archipel?

Contact     Folders & Brochures     Vacatures