Berkenstaete

In het groene dorp Son en Breugel bevindt zich woonzorgcentrum Berkenstaete. Deze sfeervolle locatie is onderdeel van de  ABC-Staete, bestaande uit drie gebouwen: Acaciastaete, Berkenstaete en Cederstaete. Samen bieden ze diverse mogelijkheden om op een moderne en onbezorgde manier te wonen. Bewoners ontvangen nu of in de nabije toekomst zorg op maat, passend bij de eigen wensen. In de ruim opgezette en gevarieerde appartementen van Berkenstaete wonen bewoners zoveel als mogelijk zelfstandig, met Volledig Pakket Thuis (VPT) wat betekent dat zij ondersteuning en zorg krijgen wanneer nodig en gewenst.
Het gebouw beschikt over een eigen atrium met diverse voorzieningen zoals een podium, restaurant en een kapsalon. Ook het gezellige centrum van Son en Breugel is vlakbij. Bekijk de digitale rondleiding voor een indruk van de locatie Berkenstaete. In de brochure leest u meer over deze locatie en de aangeboden welzijn, zorg en wonen.

Welzijn

Wonen in Berkenstaete betekent wonen in een veilige, gezellige en dorpse omgeving met veel voorzieningen en activiteiten. Het gebouw beschikt over een levendig atrium, Plaetse genaamd, dat is ingericht met zitjes, een podium, restaurant, biljart, wellness met kapsalon, pedicure en schoonheidssalon, en verschillende ruimtes voor de activiteiten van Doe & Deel.

Berkenstaete kent een gevarieerd programma Doe & Deel met activiteiten voor mensen met een indicatie voor dagbesteding. Ook omwonenden en mensen die wachten op een plaats in het woonzorgcentrum zijn van harte welkom. De georganiseerde activiteiten worden zo veel mogelijk aangesloten bij interesses, wensen en mogelijkheden van bewoners en omwonenden. Alle activiteiten vinden plaats in het gezellige Plaetse. Daarnaast is ook het gezellige centrum van Son en Breugel op loopafstand gelegen, met onder andere een supermarkt, diverse winkels en restaurants.

Zorg

Berkenstaete biedt zorg aan mensen met dementie in drie groepswoningen binnen het gebouw. Hier wordt 24-uurs ondersteuning en zorg geboden. 

Daarnaast wonen binnen Berkenstaete mensen in een huurappartement van woningbouwcorporatie 'thuis. Hier wonen mensen langer zelfstandig thuis en bieden we hen ondersteuning en zorg op maat met een indicatie vanuit de WLZ voor 24-uurszorg op basis van Volledig Pakket Thuis (VPT). Zo voeren de bewoners zelf de regie voeren over de invulling van de zorg- en dienstverlening. Wonen en zorg zijn in de appartementen in Berkenstaete bewust gescheiden. Lees meer over langer zelfstandig thuis wonen op de pagina Volledig Pakket Thuis (VPT) in Berkenstaete

Bewoners van het naastgelegen Acaciastaete met een indicatie voor Volledig Pakket Thuis kunnen eveneens zorg op maat krijgen van Archipel. Daarnaast biedt Berkenstaete zorg aan thuiswonende mensen in de vorm van alarmering, Thuiszorg of opvang overdag. Bewoners van de zelfstandige huur- en koopappartementen van Cederstaete kunnen desgewenst gebruikmaken van de diensten van Archipel Thuis

Wonen

Het gebouw bestaat uit de volgende woonvormen:

  • 55 appartementen voor mensen die langer zelfstandig thuis wonen met een indicatie vanuit de WLZ voor Volledig Pakket Thuis (VPT);
  • drie kleinschalige groepswoningen voor mensen met psychogeriatrische zorvragen (dementie) met zorgprofiel VV5 (beschermd wonen met intensieve dementiezorg) of VV7 (beschermd wonen met zeer intensieve zorg met de nadruk op begeleiding). 

Appartementen
De bewoners van de appartementen huren van woningbouwcorporatie 'thuis. De appartementen zijn ruim en beschikken over moderne voorzieningen om het wonen zo comfortabel en zelfvoorzienend mogelijk te maken. Denk daarbij aan alarmering en aansluiting voor internet en domotica. Door de ruime opzet kunnen bewoners gemakkelijk familie of andere naasten ontvangen, zelf koken, eten en wassen. Bovendien heeft elk appartement een groot balkon of terras. Hierdoor genieten bewoners van een heerlijk ruimtelijk gevoel en een fijne, eigen buitenruimte. 

Groepswoningen
De groepswoningen hebben elk een eigen huiskamer en keuken. Daarnaast heeft iedere bewoner een eigen slaapkamer, en deelt de badkamer met zijn/haar buurman of -vrouw, waarbij elk een eigen ingang tot de badkamer heeft. Iedere groepswoning heeft een grote loggia waar bewoners aangenaam kunnen vertoeven.

Bekijk de digitale rondleiding van Berkenstaete.  Voor de afmetingen van de appartementen en kamers kunt u de plattegronden bekijken.

Gasterij

In Berkenstaete kunnen bewoners, familie, vrienden en omwonenden elkaar op een laagdrempelige manier ontmoeten. Een praatje maken, iets drinken of eten kan in de Gasterij. De gezellige zitjes op het indoor-terras zijn altijd drukbezet, waarbij het glazen dak een buitengevoel geeft. Familieleden, buurtbewoners en andere bezoekers zijn hier elke dag van harte welkom.

Meer weten over Archipel?

Contact Folders & Brochures Vacatures