Berkenstaete

In het groene dorp Son en Breugel bevindt zich woonzorgcentrum Berkenstaete. Deze sfeervolle locatie is onderdeel van de  ABC-Staete, bestaande uit drie gebouwen: Acaciastaete, Berkenstaete en Cederstaete. Samen bieden ze diverse mogelijkheden om op een moderne en onbezorgde manier te wonen. Bewoners ontvangen nu of in de nabije toekomst zorg op maat, passend bij de eigen wensen. In de ruim opgezette en gevarieerde appartementen van Berkenstaete wonen bewoners zo veel mogelijk zelfstandig, met zorg wanneer nodig en gewenst. Het gebouw beschikt over een eigen atrium met diverse voorzieningen zoals een podium, restaurant en wellness. Ook het gezellige centrum van Son en Breugel is vlakbij. Bekijk de digitale rondleiding voor een indruk van de locatie Berkenstaete. In de brochure leest u meer over deze locatie en de aangeboden zorg, welzijn en wonen.

Zorg

Berkenstaete biedt zorg op maat aan bewoners met een indicatie voor 24-uurszorg, voornamelijk met zorgprofiel VV4 (beschut wonen met intensieve begeleiding en uitgebreide verzorging). Zij hebben gekozen voor een Volledig Pakket Thuis (VPT). Dit houdt in dat bewoners zelf de regie voeren over de invulling van de zorg- en dienstverlening. Met behulp van klantondersteuners en een virtuele portemonnee kopen ze hun eigen zorg en diensten in. Wonen en zorg zijn in Berkenstaete bewust gescheiden. Het idee hierachter is dat mensen hierdoor zo lang mogelijk het leven kunnen inrichten zoals ze dat zelf willen, met zorg wanneer nodig of gewenst. Bewoners hebben daardoor meer keuzevrijheid. Zo is het mogelijk om buiten het standaard zorgpakket aanvullende diensten af te nemen. In de folder 'Zelf aan zet bij Berkenstaete' leest u daar meer over.

Bewoners van het naastgelegen Acaciastaete met een Volledig Pakket Thuis kunnen eveneens zorg op maat krijgen van Archipel. Daarnaast biedt Berkenstaete zorg aan thuiswonende mensen in de vorm van alarmering, Thuiszorg of opvang overdag. Bewoners van de zelfstandige huur- en koopappartementen van Cederstaete kunnen desgewenst gebruikmaken van de diensten van Archipel Thuis. 

Wonen

Berkenstaete is een veilige, vriendelijke omgeving met een dorps karakter. Het gebouw bestaat uit 55 appartementen. Bewoners huren het appartement van woningstichting ‘thuis. De appartementen zijn ruim en beschikken over moderne voorzieningen om het wonen zo comfortabel en zelfvoorzienend mogelijk te maken. Denk daarbij aan alarmering en aansluiting voor internet en domotica. Door de ruime opzet kunnen bewoners gemakkelijk familie of andere naasten ontvangen, zelf koken, eten en wassen. Bovendien heeft elk appartement een groot balkon of terras. Hierdoor genieten bewoners van een heerlijk ruimtelijk gevoel en een fijne, eigen buitenruimte. 

Tevens zijn in Berkenstaete drie groepswoningen gevestigd voor mensen met psychogeriatrische zorgvragen (dementie) met zorgprofiel VV5 (beschermd wonen met intensieve dementiezorg) of VV7 (beschermd wonen met zeer intensieve zorg met de nadruk op begeleiding). Iedere woning heeft een eigen huiskamer en keuken. Daarnaast heeft iedere bewoner een eigen slaapkamer, en deelt de badkamer met zijn/haar buurman of -vrouw, waarbij elk een eigen ingang tot de badkamer heeft. Iedere groepswoning heeft een grote loggia waar bewoners aangenaam kunnen vertoeven.

Bekijk de digitale rondleiding van Berkenstaete.  Voor de afmetingen van de appartementen en kamers kunt u de plattegronden bekijken.

Welzijn

Wonen in Berkenstaete betekent wonen in een gezellige omgeving met veel voorzieningen en activiteiten. Het gebouw beschikt over een levendig atrium, Plaetse genaamd, dat is ingericht met zitjes, een podium, restaurant, biljart, wellness met kapsalon, pedicure en schoonheidssalon, en verschillende ruimtes voor dagbesteding.

Berkenstaete kent een gevarieerd programma aan dagbestedingsactiviteiten voor mensen met een indicatie voor dagbesteding. Ook omwonenden en mensen die wachten op een plaats in het woonzorgcentrum zijn van harte welkom. De georganiseerde activiteiten worden zo veel mogelijk aangesloten bij interesses, wensen en mogelijkheden van bewoners en omwonenden. Alle activiteiten vinden plaats in het gezellige Plaetse. Daarnaast is ook het gezellige centrum van Son en Breugel op loopafstand gelegen, met onder andere een supermarkt, diverse winkels en restaurants.

Gasterij

In Berkenstaete kunnen bewoners, familie, vrienden en omwonenden elkaar op een laagdrempelige manier ontmoeten. Een praatje maken, iets drinken of eten kan in de Gasterij. De gezellige zitjes op het indoor-terras zijn altijd drukbezet, waarbij het glazen dak een buitengevoel geeft. Familieleden, buurtbewoners en andere bezoekers zijn hier elke dag van harte welkom.

Meer weten over Archipel?

Contact Folders & Brochures Vacatures