De Zonnebloem groep

De Zonnebloem groep* is een groep specifiek voor dove mensen die met name communiceren middels gebarentaal. Elke maand vindt er een bijeenkomst plaats van 10:00 tot 16:00 uur in Buurthuis Kadans in Best.

De bijeenkomsten en thema’s worden ingevuld vanuit de wensen van de deelnemers en de lunch is inbegrepen. Ondersteund door een professionele begeleider en een doventolk nemen de groepsleden deel aan thema activiteiten. Vooral het onderhouden van sociale contacten loopt als een rode draad door de dag.

Thema's bijeenkomsten

De thema’s variëren elke maand zodat we steeds weer iets nieuws hebben om naar uit te kijken. Onder andere de volgende onderwerpen komen aan bod:

  • bewegen & spel
  • creatief
  • kennis & spel
  • informatief (natuur, gezondheid e.a.)
  • uitstapje in de zomer en met kerst
  • ontspanning

Bekijk het programma per bijeenkomst in 2023

Geïnteresseerd?

Om deel te kunnen nemen aan de Zonnebloem groep heeft u een indicatie nodig vanuit de WMO vanuit de gemeente waar u woont. Het kan ook zijn dat de indicatie middels PGB geregeld moet worden. Dit is afhankelijk van in welke gemeente u woont. U betaalt maandelijks een eigen bijdrage van €19,- aan het CAK. Deze eigen bijdrage is vastgesteld door de overheid en gaat buiten Archipel om.

Contact

Voor vragen over de Zonnebloem groep kunt u per mail contact opnemen met onze dagbestedingsspecialist Lisette van Druenen via Lisette.van.Druenen@archipelzorggroep.nl.

 
* De naam Zonnebloem is door de groep deelnemers zelf gekozen.

Meer weten over Archipel?

Contact Folders & Brochures Vacatures