Logopedie bij Archipel

Wanneer u of uw naaste moeite heeft met communiceren, kauwen of slikken, staat het team logopedie van Archipel graag voor u klaar. Onze gespecialiseerde logopedisten werken samen met u aan het optimaliseren van de communicatie, en het zo goed mogelijk laten verlopen van het kauwen en slikken.

Logopedie bij communicatieproblemen en kauw- en slikproblemen

De logopedist onderzoekt en behandelt stoornissen op het gebied van communicatie en het kauwen en slikken. Problemen in deze gebieden kunnen zich in iedere levensfase voordoen. Door verschillende oorzaken kunnen o.a. kauw- en slikproblemen voorkomen, waardoor eten en drinken moeilijker wordt. Maar ook een verminderde spraakverstaanbaarheid, en moeite hebben met het vinden van de juiste woorden, zijn voorbeelden van communicatieproblemen waar mensen mee te maken kunnen krijgen.

Meer weten over communicatieproblemen, kauw- en slikproblemen en logopedie? Bezoek dan deze website.

Archipel logopedie

De logopedist van Archipel richt zich specifiek op het verbeteren van problemen op het gebied van spraak, taal, adem, stem, mondfuncties en slikken. We hebben een eigen team van logopedisten die samen met u werken aan de behandeling van de stoornis. Met als doel dat u zo goed mogelijk kunt blijven communiceren, en eten en drinken zo veilig en prettig mogelijk blijft verlopen.

Onderzoek en behandeling

Wanneer u of uw naaste problemen heeft op het gebied van spraak, taal, adem, stem, mondfuncties en slikken, wordt u doorverwezen naar een van onze logopedisten. De stoornis wordt vervolgens door de logopedist onderzocht en behandeld. Denk hierbij aan het verbeteren en/of  behouden van de spraak- en taalvaardigheden of het trainen van de kauw- en slikfunctie.

Advies en voorlichting

Wanneer het niet meer lukt om problemen op het gebied van spraak- en taalvaardigheden of kauwen en slikken te behandelen, kijkt de logopedist samen met u naar andere mogelijkheden. Denk aan de inzet van een communicatiehulpmiddel of een andere praktische oplossing. Ook kan de logopedist adviseren om de consistenties van voeding en vocht aan te passen, zodat eten en drinken makkelijker en veiliger verloopt. De logopedist informeert u, uw naasten en de zorgteams. Daarnaast bieden zij begeleiding om deze adviezen toe te kunnen passen.

Logopedie bij Archipel of aan huis

De logopedisten van Archipel werken vanuit verschillende locaties. Daarnaast komen ze ook aan huis in Eindhoven en omgeving (onder andere Nuenen, Best en Son en Breugel). Zo krijgt u de zorg en behandeling op de plek die het beste bij u en uw hulpvraag past.   

Wilt u meer weten over de behandelmogelijkheden van logopedie?

In de folder logopedie leest u meer over de verschillende behandelmogelijkheden die de logopedie binnen Archipel biedt. U kunt ook contact met ons opnemen voor meer informatie. Of maak een afspraak met een van de logopedisten. Zij staan u graag te woord, en zijn te bereiken via het secretariaat van de Dienst Behandeling op telefoonnummer 040 261 01 02. 

 

Meer weten over Archipel?

Contact Folders & Brochures Vacatures