Ergotherapie bij Archipel

Ergotherapie richt zich op het veilig en zelfstandig kunnen uitvoeren van uw dagelijkse bezigheden in en rond de eigen woning; nu en in de toekomst.

Dit kan door middel van training van uw vaardigheden, advies aan u en andere betrokkenen en/of het aanpassen van uw (woon)omgeving. Tijdens een gesprek analyseert de ergotherapeut samen met u waar aandachtspunten liggen met betrekking tot het veilig en naar wens kunnen blijven uitvoeren van uw dagelijkse bezigheden.

De ergotherapeut overlegt met u of een bezoek bij u thuis van meerwaarde is. Een verwijzing van uw huisarts of specialist is hiervoor (nog) nodig indien u thuis of in een verzorgingshuis woont. Ergotherapie zit in het basispakket van iedere zorgverzekeraar en wordt voor tien uur per jaar vergoed. Indien u in een verpleeghuis woont, is een verwijzing van de specialist ouderengeneeskunde nodig.

Specialisaties ergotherapeuten

De ergotherapeuten van Archipel hebben verschillende specialisaties door ervaring, scholing en samenwerking met andere disciplines. Wij werken op en vanuit verschillende Archipel-locaties en kunnen ook op huisbezoek komen in Eindhoven, Son en Breugel, Nuenen, Veldhoven en Best.

Meer informatie over Ergotherapie bij Archipel

In de folder Ergotherapie bij u thuis leest u meer over de mogelijkheden. Wilt u meer informatie? Bel ons op 040 264 64 64 of rechtstreeks met het secretariaat van de Dienst Behandeling 040 261 01 02.

Meer weten over Archipel?

Contact Folders & Brochures Vacatures