15 juni 2022

Mart bij Facilitaire Diensten

Mart bij Facilitaire Diensten
Mart, cliënt en vrijwilliger bij Archipel Landrijt

Bij Archipel kijken we naar wat onze cliënten en bewoners nog wél kunnen en graag willen. Met arbeidsmatige dagbesteding en vrijwilligerswerk staan cliënten zelf in regie en voegen ze waarde toe aan hun leven. Ralf van der Plas is programmaregisseur bij de arbeidsmatige dagbesteding Werk & Talent en lid van werkgroep 'Cliënt als vrijwilliger'. In onderstaand verhaal vertelt Ralf over Mart, één van de cliënten die zich inzet als vrijwilliger bij Facilitaire Diensten.

Ertoe doen

Ralf: "Een vertrouwd gezicht als ik in de ochtend arriveer op Archipel Landrijt is Mart Koppens. Als ik de auto uitstap zal Mart altijd groeten en een kort praatje maken."
Mart woont sinds 2009 op Landrijt en is sinds die tijd werkzaam bij de Facilitaire Diensten van Landrijt. Sinds januari 2021 officieel als vrijwilliger. "Voor Mart maakt dit zoals hij zelf zegt weinig verschil," Geeft Ralf aan. "Hij is gelukkig dat hij dit werk kan doen. Hij krijgt het gevoel dat hij er toe doet en dat hij een functie heeft. Mart zit niet graag stil, naast zijn werkzaamheden volgt hij het wielrennen, van Tour de France tot de bekende klassiekers op de weg of in het veld. Ook is hij creatief met hout en technisch Lego."

Structuur

Mart staat iedere ochtend om half zeven op en begint rond 8 uur met zijn werkzaamheden. Hij zorgt dat de retouren voor de leveranciers klaar staan. Als deze komen, helpt Mart bij het lossen van de bestelde goederen. Ook draagt Mart onder andere zorg voor het afvoeren van de afvalstroom van de Gasterij en de afdelingen. Deze werkzaamheden voert hij 7 dagen per week uit. Ralf: "Het betekent voor Mart dat hij een duidelijke structuur heeft maar ook zeker dat hij zich nuttig voelt. Mart hoort bij het team en voelt zich hier dan ook zeker op zijn plek."

Een gewaardeerde collega

Ralf: "Het team facilitair van Landrijt is erg tevreden over Mart en de werkzaamheden die hij uitvoert. In de loop der jaren heeft hij zijn plek binnen het team gevonden en is hij een gewaardeerde collega. Vanuit de begeleiding van ‘Cliënt als vrijwilliger’ is aangegeven dat als ze hulp nodig hebben dat ze dit zouden kunnen ontvangen."

Meer weten over Archipel?

Contact Folders & Brochures Vacatures