29 juni 2022

Cliënt als vrijwilliger: Arno en Piet bij logistiek en technische dienst

Cliënt als vrijwilliger: Arno en Piet bij logistiek en technische dienst
Foto ter illustratie

Bij Archipel kijken we naar wat onze cliënten en bewoners nog wél kunnen en graag willen. Met arbeidsmatige dagbesteding en vrijwilligerswerk staan cliënten zelf in regie en voegen ze waarde toe aan hun leven. Archipel Eerdbrand is anderhalf jaar geleden gestart met het aanbieden van vrijwilligerswerk aan cliënten. Inmiddels meerdere cliënten als vrijwilliger aan het werk. 

Brood, schilderwerk en tuinen

Cliënt-vrijwilliger Piet helpt de logistieke dienst bij het rondbrengen van het brood en cliënt-vrijwilliger Arno helpt de technische dienst bij klein schilderwerk en met het gezellig maken van de tuin. Wat hij zoal doet? Het bijwerken van beschadigde kozijnen, bijhouden van de tuin, het aanleggen van een bloemensiertuin en klein moestuintje. Afhankelijk van het klusje krijgen Arno en Piet alle tijd en ruimte om dit te doen wanneer het hen schikt; geen druk, geen strakke planning en klusje voor klusje.

Het mes snijdt aan twee kanten

Mark Janssen, medewerker technische dienst, vertelt over het begeleiden van de cliënt-vrijwilligers: “Oké, met momenten vraagt het een beetje tijd en aandacht, maar als je de juiste cliënt aan de juiste klusjes weet te koppelen, levert het onderaan de streep echt wat op voor de cliënt én voor Archipel. Het is het helemaal waard. De cliënt krijgt een soort van nuttige dagbesteding (erbij) en wordt gewaardeerd voor zijn hulp. En voor mij is het fijn dat ik wat extra handjes heb voor klusjes waar ik niet snel aan toe kom. Het mes snijdt aan twee kanten!”

Meer weten over Archipel?

Contact Folders & Brochures Vacatures