Muziektherapie bij Archipel

De muziektherapeut is er in gespecialiseerd om door middel van muziek, u bewust te maken van uw gevoelens en deze aan de oppervlakte te brengen.

Muziek kan u handvatten geven om de gevoelens een plek te geven of andere gedragspatronen aan te leren zodat u beter met uw gevoelens en emoties kunt omgaan. Dit alles tot doel om uw kwaliteit van leven te verbeteren of te stabiliseren. Dit kan door samen met de therapeut te musiceren of te luisteren naar en praten over muziek.

De muziektherapeut werkt daarbij nauw samen met de psychologen en/of andere behandelaren. Er kan zowel individuele als groepsgerichte therapie worden aangeboden. Muziektherapie wordt niet ingeschakeld wanneer u muziek wilt maken of luisteren als vrije tijdsbesteding. Er wordt met u overlegd of u voor muziektherapie in aanmerking komt.

U hoeft niet muzikaal geschoold te zijn om een muziek therapeutische behandeling te volgen. Het gaat er bij de muziektherapie niet om dat u mooie muziek moet maken maar dat u zich muzikaal kan uiten, zoals u zich voelt of zou willen voelen, ongeacht of het mooi klinkt. 

Meer weten over de muziektherapeuten van Archipel?

Kijk dan het filmpje waar u één van onze therapeuten aan het werk ziet met cliënten op deze pagina. Onze muziektherapeuten bij gevestigd in de locatie Landrijt, aan de Drosserstraat 1 te Eindhoven. U kunt ook contact opnemen met het secretariaat van de dienst behandeling. Bel ons op 040-2646464 of rechtstreeks met het secretariaat van de Dienst Behandeling 040-2610102.

Meer weten over de muziektherapeuten van Archipel?

Kijk dan het filmpje waar u één van onze therapeuten aan het werk ziet met cliënten op deze pagina. Onze muziektherapeuten bij gevestigd in de locatie Landrijt, aan de Drosserstraat 1 te Eindhoven. U kunt ook contact opnemen met het secretariaat van de dienst behandeling. Bel ons op 040-2646464 of rechtstreeks met het secretariaat van de Dienst Behandeling 040-2610102.

Meer informatie over Archipel?

Contact     Folders & Brochures     Vacatures