Lindehof

Lindehof is een kleinschalig woonzorgcentrum in het zorgcluster van Oerle. Hier wonen zeven mensen met een psychogeriatrische zorgvraag, oftewel dementie, met elkaar samen in een gemoedelijke, huiselijke sfeer. De bewoners hebben allemaal een binding met het dorp en kunnen binnen het woonzorgcentrum hun leven voortzetten met zorg en ondersteuning van een hecht team van Archipel. Het streven is dat er zo veel mogelijk geleefd wordt als thuis. Zo is er veel contact met de omgeving en volop aandacht voor welzijn. Medewerkers worden enthousiast ondersteund door mantelzorgers en vrijwilligers, die samenwerken om het leven in Lindehof zo gezellig mogelijk te maken. 

Zorg

De bewoners van Lindehof zijn mensen met dementie met zorgprofiel VV5 (beschermd wonen met intensieve dementiezorg). Zij leven zo zelfstandig mogelijk in de nabijheid van 24-uurszorg. De zorg en ondersteuning zijn persoonlijk en worden afgestemd op de diverse levenswensen, gewoonten en behoeften. Er wordt gewerkt met een hecht team van zelfstandige en flexibel-ingestelde medewerkers. Zij vormen hierdoor bekende gezichten voor bewoners.

Overdag en in de avond worden de zorg en ondersteuning verzorgd door Archipel. Het team is aanwezig van 7.00 uur tot 23.00 uur en werkt in twee diensten. In de nacht wordt de zorg, indien nodig, opgepakt door medewerkers van Severinus, een organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking met een eigen woonzorggroep in hetzelfde gebouw. De organisatie waarborgt de veiligheid van de bewoners door middel van een uitluistersysteem en cameratoezicht. Bovendien heeft Severinus kennis van de psychogeriatrische zorg, waardoor de juiste zorg geleverd kan worden indien nodig.

Wonen

Lindehof is gelegen op de begane grond van een volledig nieuwgebouwd pand in de kern van Oerle, dat in 2018 de deuren opende. Het woonzorgcentrum heeft een frisse uitstraling en is uitgerust met moderne faciliteiten. De inrichting is warm en knus, de sfeer gastvrij en gezellig. De zeven bewoners hebben ieder een slaapkamer met eigen sanitaire voorzieningen. Ze delen een gezamenlijke huiskamer met een moderne open keuken, een sfeervolle eethoek en een zithoek. De persoonlijkheid en het levensverhaal van bewoners komen terug in het interieur. Zo hangen er in de gang schilderijen die bewoners zelf hebben uitgekozen en heeft iedere bewoner een eigen ‘plankje’ in de huiskamer. Buiten kunnen bewoners gezellig plaatsnemen op het eigen terras.

De mensen wonen letterlijk tussen andere dorpsgenoten en blijven hierdoor deel uitmaken van het bruisende leven in Oerle. Veel voorzieningen liggen op loopafstand van het woonzorgcentrum en zijn daardoor gemakkelijk te bereiken. Zo is er een bakkerij (van Severinus) in de buurt.

Familie, vrienden en omwonenden zijn van harte welkom in Lindehof en vaak nauw betrokken bij het leven in het woonzorgcentrum. Veel mantelzorgers dragen met liefde een steentje bij, wat zorgt voor een boel gezelligheid.

Bekijk een digitale rondleiding van Lindehof.

Welzijn

In Lindehof is veel aandacht voor het welzijn van bewoners. Er is een uitgebreid programma van Doe & Deel met activiteiten op maat. Dit houdt in dat de activiteiten worden afgestemd op de interesses en wensen van bewoners. Ook is er volop ruimte voor eigen inbreng en initiatief. Samen met medewerkers, mantelzorgers en vrijwilligers wordt er regelmatig een spelletje gespeeld, een kopje koffiegedronken, gewandeld of gekookt. Hierdoor is de daginvulling gevarieerd en kunnen bewoners doen wat bij hen past. Net als thuis!

Meer weten over Archipel?

Contact Folders & Brochures Vacatures