Menu

Berkenstaete

Vlak bij het centrum van het bosrijke dorp Son en Breugel ligt Archipel Berkenstaete. Berkenstaete biedt ruim opgezette en gevarieerde, maar vooral praktisch ingedeelde appartementen. In het hart van Berkenstaete ligt de levendige Plaetse met zitjes, een podium voor optredens, een restaurant, kapper, winkeltje en andere voorzieningen. Kortom: alle mogelijkheden voor onbezorgd en eigentijds wonen zoals ú dat wilt.

In de brochure leest u meer over deze locatie en de aangeboden zorg, welzijn en wonen.

Wonen
Berkenstaete is onderdeel van het complex ABC-Staete: drie gebouwen met de namen Acaciastaete, Berkenstaete en Cederstaete. Bewoners ontvangen hier zorg op maat via een eigentijds woonzorgconcept voor nu of in de toekomst. In Acaciastaete wonen huurders van woningcorporatie Thuis; zij kunnen gebruik maken van zorg op maat van Archipel. In de huurappartementen van Berkenstaete wonen mensen met een 24-uurs zorgindicatie. Er zijn ook drie groepswoningen met een eigen huiskamer en keuken voor mensen met dementie. Cederstaete bestaat uit zelfstandige koopappartementen; ook hier kan Archipel zorg op maat bieden.

Als bewoner van Berkenstaete huurt u van woningcoörperatie 'thuis. Als u in aanmerking komt voor wonen in Berkenstaete, kunt u contact opnemen met het Archipel Servicepunt via 040 264 6464. Ook voor andere vragen over zorg en dienstverlening kunt u contact opnemen met het Archipel Servicepunt. De 55 driekamerappartementen van Berkenstaete zijn ruim en beschikken over moderne voorzieningen die het wonen hier comfortabel en gemakkelijk maken zoals alarmering en aansluiting voor internet en domotica.

De diverse loggia’s zorgen voor extra veel buitenruimte en een ruimtelijk gevoel en er is alle ruimte voor de ontvangst van familie of te koken, te wassen of samen te eten.
Alle bewoners wonen in een veilige, vriendelijke omgeving met een dorps karakter. Hier woont men zelfstandig met alle deskundige zorg en dagelijkse voorzieningen direct binnen handbereik.

Zorg
De appartementen in Berken- en Acaciastaete worden toegewezen aan mensen die gekozen hebben voor het Volledig Pakket Thuis (VPT). Hiermee kan met een 24-uurs zorgindicatie zelf de regie gevoerd worden over de invulling van de zorg- en dienstverlening. Met behulp van klantenondersteuners en een virtuele portemonnee kunnen bewoners hun eigen zorg en diensten inkopen. Lees hier meer over in de folder: Zelf zorg en diensten inkopen.

Ook als u niet in Berkenstaete woont en behoefte heeft aan alarmering, Thuiszorg of aan opvang overdag, dan bent u bij ons aan het juiste adres.

in de 55 huurappartementen van Berkenstaete zijn wonen en zorg gescheiden. Hierdoor kunnen mensen zo lang mogelijk hun leven inrichten zoals ze zelf willen. Doordat wonen en zorg ook financieel worden gescheiden, is er meer keuzevrijheid. Buiten het standaardzorgpakket kunnen aanvullende diensten tegen betaling worden afgenomen. Zelf doen wat u zelf kunt en wilt, en zorg waar het nodig of gewenst is. Het Volledig Pakket Thuis kan ook geboden worden in de appartementen van Acaciastaete.

Binnen Berkenstaete is een Familiekring actief, bedoeld voor familieleden en mantelzorgers van dementerende bewoners in de appartementen van ABC-Staete en afdeling Berkenhof. Hier kunt u als familie onder elkaar ervaringen uitwisselen en steun vinden. Binnen Berkenhof zijn drie groepswoningen die ruimte bieden aan dertig mensen met dementie (indicatie ZZP 5 en ZZP 7). In deze groepen evenaren we zoveel mogelijk het gezinsleven door gevarieerde leeftijden, het toestaan van kleine huisdieren en het betrekken van de bewoners bij dagelijkse werkzaamheden zoals koken.

Welzijn
Berkenstaete organiseert dagbestedingsactiviteiten die zoveel mogelijk aansluiten op de interesses, behoeftes en mogelijkheden van ouderen. Daarnaast bieden wij ook dagbesteding voor mensen die wachten op een plaats in een woonzorgcentrum. Mantelzorgers krijgen hierdoor meer tijd en ruimte voor zichzelf.

Alle activiteiten vinden plaats in het centrum van Berkenstaete, het mooie atrium de Plaetse. Dé plek waar cliënten, bewoners, familie, kleinkinderen, vrienden en inwoners van Son en Breugel elkaar kunnen ontmoeten. Hier zijn uiteenlopende voorzieningen aanwezig zoals een podium, een biljart, een internetcafé, restaurant de Gasterij, een wellness-ruimte (kapsalon, pedicure en schoonheidsalon), een winkeltje en verschillende ruimtes voor dagbesteding.

In de folder Dagbesteding leest u meer over de mogelijkheden.