Menu

Cliënt in regie

U bent altijd gewend uw eigen leven te leiden en zelf keuzes te maken. Dat mag en kan niet veranderen als u zorg en diensten van ons nodig heeft of in één van onze locaties gaat wonen. Wij willen u in staat stellen om baas te blijven over uw eigen leven en over de dienstverlening die u daarbij nodig heeft. Dat klinkt logisch, maar het vraagt toch heel veel aandacht om dit ook in de praktijk zo te laten zijn. Hulpverleners hebben professionele opvattingen over wat nodig is en vergeten daarbij weleens dat de ondersteuning uiteindelijk wordt bepaald door uw wensen en mogelijkheden. Wij willen waarborgen dat u aan zet kunt blijven door:

  • er voor te zorgen dat u uw eigen mogelijkheden en die van uw naasten kunt blijven inzetten (Eigen Kracht)
  • zoveel mogelijk variatiemogelijkheden te bieden, waaruit u zelf keuzes kunt maken (Keuzevrijheid)
  • steeds actief met u echt het gesprek aan te gaan over wat u wilt, kunt en nodig heeft (Dialoog)
  • altijd mét u op zoek te gaan naar bij u passende oplossingen voor vragen en problemen (Oplossingsgerichtheid)
  • steeds concrete afspraken te maken, die we van twee kanten ook nakomen

We werken er hard aan om onze klanten te laten bepalen wat onze inzet is. Lukt dat nog niet zoals u het graag zou zien, laat dat ons dan weten; u bent én blijft aan zet. 

Meer informatie

Neem voor meer (zakelijke) informatie contact op met programmamanager Femke de Jong: femke.de.jong@archipelzorggroep.nl / 040 265 48 00. Voor particuliere informatie kunt u bellen met het Archipel Servicepunt: 040 264 64 64.

Artikelen over cliënt in regie bij Archipel:

www.waardigheidentrots.nl      www.invoorzorg.nl