HersenzLogo-Hersenz-1.jpg

Hersenz is een behandeling voor thuiswonende mensen met hersenletsel in de chronische fase, dus met minimaal een jaar bestaand hersenletsel.

De behandeling Hersenz bestaat uit bouwstenen die herkenbaar zijn voor mensen met hersenletsel vanuit de problemen die zij ervaren of de ambities die zij hebben:

  • Denken en doen
  • Emoties en gedrag
  • Energie
  • Beweging
  • Communicatie
  • Thuisomgeving: familie en sociale contacten

De behandeling is gericht op het omgaan met de beperkingen, het verwerken van veranderingen en verlies, en het vinden van een nieuwe balans op diverse levensgebieden. Door de combinatie van behandeling in een groep en individuele behandeling wordt het geleerde daadwerkelijk geïntegreerd in het dagelijks handelen. De combinatie van cognitieve modules en een bewegingsprogramma met onder andere psychomotorische therapie, versterkt het effect. Hersenz richt zich ook op de naasten, onder meer via behandeling thuis. 

Waarom Hersenz?

Mensen die hersenletsel oplopen door een CVA, ongeval, zuurstoftekort of hersenaandoening komen vaak in het ziekenhuis en of in het revalidatiecentrum terecht. Na de herstelperiode proberen ze hun leven weer op te pakken, maar in de chronische fase worden soms de gevolgen van het hersenletsel pas in volle omvang merkbaar en valt er nog veel te verwerken en te leren. Vaak duurt het maanden of jaren voordat de persoon zelf goed zicht heeft op de veranderingen en weer grip op zijn leven heeft. Ook de naasten moeten leren omgaan met de veranderingen bij hun partner, ouder of kind en hun eigen leven. Hersenz biedt behandeling voor mensen in de chronische fase van het hersenletsel.

 

Groepsbehandeling-Hersenz-bij-Archipel.jpg

Hersenz door SWZ

In de regio Eindhoven wordt het behandelprogramma Hersenz aangeboden door het behandelteam van SWZ.  

Wilt u meer informatie? Neem contact op met SWZ door te mailen naar hersenz@swzzorg.nl of te bellen naar 088-799 88 85 of 06-4001 2990.

Ook kunt u meer informatie vinden op de website van HersenzDaar vindt u ook een mogelijkheid om te testen of Hersenz iets is voor u of uw naaste.

Meer weten over Archipel?

Contact Folders & Brochures Vacatures