Dagbehandeling Landrijt

Vanaf 2017 is behandeling geïntegreerd in het dagprogramma van de cliënten. Cliënten krijgen op vaste momenten de behandelingen die hen zijn toegewezen. Het mooie is nu dat wat wordt geleerd tijdens de behandelingen in het verdere dagprogramma wordt geoefend.

Ervaringsverhaal

Op deze manier krijgt Ine twee maal in de week een half uur fysiotherapie waarbij getraind wordt op kracht. Met name voor de rugspieren. Naast deze behandelingen heeft zij – samen met haar dagbestedingscoach – gekozen om deel te nemen aan de beweeggroep. Drie keer per week start zij met deze groep die specifiek gericht is om spierkracht op te bouwen. Daarnaast gaat Ine om de week mee met de zwemgroep. Zo werkt Ine iedere dag aan haar persoonlijk doel om minder rugklachten te hebben die zij heeft in verband met ernstige artrose. Naast artrose heeft Ine op jonge leeftijd dementie. Zij is daarvoor onder behandeling van de gezondheidspsycholoog van Archipel, samen met haar en haar coach heeft Ine ervoor gekozen om binnen de dagbehandeling werkzaamheden te verrichten die in lijn liggen met haar arbeidsverleden.

Dat betekent dat ze het dagelijkse budget bijhoudt, bestellingen doet voor de lunch en notulen maakt van overleggen. En natuurlijk zijn er momenten van ontspanning, zoals heerlijk muziek maken! Een zinvol dagprogramma wat maakt dat Ine met plezier naar de dagbehandeling komt.

Extra mooi daarbij is dat de rugklachten van Ine zijn verminderd en dat de neuroloog zelfs heeft aangegeven dat het proces van dementie is gestopt! In deze stijl wordt er voor iedere cliënt op maat een programma samengesteld. Samen met de coach wordt er vanuit de persoonlijk gestelde doelen en wensen behandeling en zinvolle, leuke activiteiten geïntegreerd tot een dagprogramma waar de cliënt iets aan heeft.

Noortje-Kox-en-Ine-Nowak-ivm-dagbehandeling-Landrijt0013.jpg

Meer informatie over Archipel?

Contact     Folders & Brochures     Vacatures