Zuiderpark: Gagelbosch en Fleuriade

Midden in de gezellige wijk Gestel bevindt zich het complex Zuiderpark. Een bijzondere combinatie van modern wonen en groen parklandschap. Het bestaat uit verschillende gebouwen zoals zorg-appartementen (Gagelbosch), groepswoningen (Fleuriade) en huurappartementen (Warande en LeiLinde, bij actuele woningaanbod).  

In Zuiderpark wonen bewoners zelfstandig met de mogelijkheid voor thuiszorg, verzorgingshuiszorg, verpleeghuiszorg voor dementerenden en dagactiviteiten. Met uitgebreide faciliteiten in het park en eromheen, is het hier aangenaam en comfortabel wonen. Er zijn allerlei voorzieningen op het complex, voor zowel de cliënten van Zuiderpark als de buurt, zoals een Gasterij met eetpunt, kapper en een atrium voor verschillende activiteiten.

In de brochure leest u meer over Zuiderpark. 

Wonen

Zuiderpark bestaat momenteel uit vier gebouwen van verschillende hoogtes. In Gagelbosch wordt zorg geboden aan cliënten met een indicatie voor 24-uurszorg. Dit gebouw heeft zes etages met 44 tweekamerappartementen en 36 driekamerappartementen. Op de begane grond zijn twintig plaatsen voor dagbesteding (dagverzorging). Daarnaast is er een Gasterij met eetpunt, kapper en een multifunctioneel atrium. Gagelbosch heeft recent 4 sterren ontvangen voor hun Gastvrije Zorg.

In Fleuriade wonen cliënten 24-uurszorg. Op de begane grond zijn hier drie groepswoningen voor dertig verpleeghuisbewoners. De kamers liggen aan brede gangen, wat een groot loopcircuit voor de bewoners creëert. Er is een grote, deels overdekte binnentuin en op de begane grond zijn twee activiteitenruimten en een fysiofitnessruimte. Op etage 1 tot en met 4 zijn nog eens vier groepswoningen voor in totaal veertig verpleeghuisbewoners. Ook deze groepswoningen hebben een loopcircuit en een ruime woonkamer. Iedere woonkamer beschikt over een loggia. Alle bewoners kunnen ook gebruik maken van de voorzieningen in gebouw Gagelbosch. De ondergrondse parkeerkelder biedt 306 parkeerplaatsen, verdeeld over twee etages.

Warande bestaat uit zes etages met 43 huurappartementen en private parkeerkelder. LeiLinde heeft 96 huurappartementen, verdeeld over vijf etages. Op slechts 400 meter afstand ligt het winkelcentrum Kastelenplein met een weekmarkt, het Frans Leharplein is in slechts 5 minuten met de bus bereikbaar en de bushalte is pal voor de deur.

Zorg 

In Zuiderpark wonen mensen met en zonder een indicatie. Hier kan men zelfstandig wonen met de mogelijkheid voor zorg aan huis, verpleeghuiszorg voor dementerenden en dagactiviteiten. In Gagelbosch wonen mensen met een indicatie voor 24-uurszorg. Deze bewoners hebben een indicatie van ZZP (zorgzwaartepakket) 4 en krijgen hier de zorg krijgen die nodig is. We gaan uit van de behoeftes en mogelijkheden van de bewoner.

In een zorgleefplan wordt samen afgesproken hoe en wanneer onze medewerkers deze zorg verlenen. Zo kunnen bewoners blijven doen wat ze zelf kunnen; waar nodig kunnen ze rekenen op onze medewerkers. 

Mensen met een ZZP 5 en 7 kunnen terecht in Fleuriade. Beleving is een belangrijk uitgangspunt. We volgen het leefritme van de cliënten en luisteren naar hun wensen en behoeftes. Met de combinatie van warme zorg en een uitgebreid aanbod aan activiteiten creëren we een fijne, genoeglijke woonomgeving.

Welzijn

Zuiderpark speelt zoveel mogelijk in op de verschillende wensen en behoeften die ouderen hebben. In de Gasterij en bij mooi weer op het terras zijn bewoners, familie en bezoekers elke dag welkom voor een praatje, een hapje of een drankje. Daarnaast organiseren wij dagbestedingsactiviteiten die aansluiten bij vele interesses en mogelijkheden. Daarnaast bieden wij ook dagbesteding voor mensen die wachten op een plaats in een woonzorgcentrum. Mantelzorgers krijgen hierdoor meer tijd en ruimte voor zichzelf. Periodiek verschijnt er een programmaboekje met de dagbestedingsactiviteiten waar u aan kunt deelnemen.

De activiteiten zijn bedoeld voor alle ouderen in Gestel en omgeving, zelfstandig wonend of niet, met of zonder indicatie van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Al deze activiteiten vinden plaats in het centrum van Zuiderpark, het atrium. Dé plek waar cliënten, bewoners, familie, vrienden en inwoners van Gestel elkaar kunnen ontmoeten. Aan de activiteiten kunnen alle bewoners van Zuiderpark, maar ook mensen uit de omliggende wijk deelnemen. En ook in restaurant Gasterij zijn cliënten van zowel binnen als buiten Zuiderpark welkom om in een sfeervolle ambiance te eten.

Meer informatie over Archipel?

Contact     Folders & Brochures     Vacatures