Dagbesteding en activiteiten op maat

Zinvol en op een leuke manier de dag doorkomen is belangrijk voor iedereen. Met het ouder worden is het op een plezierige manier de dag doorkomen niet meer zo vanzelfsprekend. Archipel biedt u de mogelijkheid uw passies (weer) op te pakken en samen met anderen aan activiteiten deel te nemen. Bij Archipel stelt u samen met een dagbestedingscoach een persoonlijk arrangement van activiteiten vast. Natuurlijk kunt u daarnaast ook aan extra of eenmalige activiteiten deelnemen of zijn er activiteiten met een therapeutisch doel opgenomen in het persoonlijke arrangement.

Dagbesteding en activiteiten programma's 

Archipel speelt zoveel mogelijk in op de verschillende wensen en behoeften die u zou kunnen hebben. De activiteiten moeten natuurlijk aansluiten bij uw interesses en mogelijkheden. De activiteiten worden aangeboden binnen verschillende programma's voor dagbesteding en verschillen per locatie.

  • Creativiteit: te denken aan handwerken, schilderen (bijvoorbeeld in Campus Westerwind), bezoeken aan kunstgaleries en musea
  • Sport en bewegen: te denken aan yoga, fitness in de sportzaal in de buurt, fietsen, wandelen of zwemmen
  • Cultuur: te denken aan bezoeken aan theater, bioscoop, workshops (klassieke) muziek
  • Natuur en buitenleven: te denken aan werken in de (volks)tuin, verzorging van dieren bijvoorbeeld in buitenlocatie Antoniushof
  • Sfeer en ontspanning: te denken aan reiki, bezoek aan een beautysalon, (gezelschaps)spellen, kienen
  • Arbeidsmatige dagbesteding: Hier spelen we in  op de vraag van de jongere cliënten die graag in een werkritme willen blijven, te denken aan werken in groenonderhoud of werken op locatie in het magazijn.
  • Activiteiten in de wijk: in Best organiseren we activiteiten in het Tejaterke, deze zijn ook toegankelijk voor wijkbewoners. In Nuenen organiseren we activiteiten in Jo van Dijkhof voor cliënten die voor dagbesteding komen. 

Om een beeld te krijgen van de activiteiten kunt u de film 'je passie blijven volgen' bekijken of de folder lezen. Elke locatie maakt per kwartaal een programmaboekje dagbesteding waarin alle activiteiten op een rijtje staan.

Op verschillende locaties worden - in overleg met cliënten - gemaakte producten te koop aangeboden via de webshop van Archipel. De opbrengsten van de producten komen ten goede aan de dagbesteding. Er worden nieuwe materialen voor gekocht, of gespaard voor gereedschap of machines. 

Persoonlijk arrangement 

Samen met een dagbestedingscoach stelt u een persoonlijk arrangement samen. Dit is afgestemd op uw wensen en (financiële) mogelijkheden. Als u thuis woont en een indicatie heeft voor begeleiding in groepsverband kunt u meestal zonder extra kosten deelnemen aan de dagbesteding. U betaalt dan wel de vastgestelde eigen bijdrage die is verbonden aan de indicatie. Woont u bij Archipel, dan is de indicatie (zorgzwaartepakket) richtinggevend voor dit arrangement.

Heeft u door een aandoening of ziekte (dagelijks) behandeling en begeleiding nodig? Dan biedt Archipel naast dagbestedingsactiviteiten ook dagbehandeling.

Binnen de locaties

Naast dat zoveel mogelijk activiteiten en uitjes in de orignele setting, buiten de locaties, worden georganiseerd, worden er door Archipel Cultura speciale middagen en avonden georganiseerd, te denken aan de Revue, Diner Variété en themamiddagen.

Meer informatie over dagbesteding

Voor meer informatie kunt u ons contactformulier invullen, dan nemen wij contact op met u op of u kunt bellen naar ons Servicepunt: 040 264 64 64.

Meer informatie over Archipel?

Contact     Folders & Brochures     Vacatures