Kleinschalig wonen in Het Kwadraat

Kwadraat is een kleinschalig woonproject in Woensel, net buiten de ringweg, met winkels en voorzieningen in de buurt. Kwadraat ligt midden in de woonwijk aan de Nansensstraat. Deze woonvorm is onderdeel van Kenniscentrum Landrijt van Archipel. Er zijn binnen Kwadraat 24 appartementen voor 24 mensen, met 24 uur per dag zorg, begeleiding en behandeling. Het is een gestructureerde én structurerende, veilige, gezellige en herkenbare leefomgeving die huiselijk en alledaags is.

Vier woongroepen

In het Kwadraat wonen vierentwintig mensen verdeeld over vier woongroepen, zij voeren met 24-uurs begeleiding zoveel mogelijk zelf het huishouden. Dat wil zeggen dat zij zelf boodschappen doen, koken, wassen en strijken, de tuin onderhouden etc. Het Kwadraat is een gesloten afdeling.

Begeleiding 

De bewoners van Het Kwadraat zijn mensen met een verpleeghuisindicatie en een psychiatrische achtergrond, dit eventueel in combinatie met dementie. Zij hebben een behoefte aan begeleiding en krijgen behandeling en verzorging. De bijbehorende leefmilieus zijn een balansgroep en een sociogroep.

Wat biedt Het Kwadraat?

Het behouden van zelfstandigheid en eigenheid wordt zo lang mogelijk nagestreefd, net als een positieve zelfbeleving, zinvolle activiteiten en sociale contacten. Het Kwadraat biedt een gestructureerde én structurerende, veilige, gezellige en herkenbare leefomgeving, die zoveel mogelijk lijkt op het normale, huiselijke en alledaagse functioneren.

Dagbesteding

Bewoners van Het Kwadraat kunnen gebruik maken van de dagbehandeling en dagbesteding van Landrijt. Voor arbeidsmatige dagbesteding kunnen zij naar Werk & Talent. 

Meer informatie 

Wilt u meer informatie over Het Kwadraat? Lees hier de folder of neem contact op met ons Servicepunt.

 

Meer informatie over Archipel?

Contact     Folders & Brochures     Vacatures