Archipel Kwadraat
Nansenstraat 21
5623 PH Eindhoven
Nederland
040 248 55 44

Terug naar locaties

Kleinschalig wonen in Het Kwadraat

In de Eindhovense wijk Woensel heeft Archipel een kleinschalig woonproject ontwikkeld, Het Kwadraat. In de 24 appartementen wonen bewoners met een verpleeghuisindicatie en een psychiatrische aandoening, soms in combinatie met dementie. Zij leven in Het Kwadraat in een veilige, gezellige en huiselijke leefomgeving, ondersteund door zorg, begeleiding en behandeling die 24 uur per dag geboden wordt. Binnen Het Kwadraat wordt zo veel mogelijk zelfstandig gedaan en geleefd zoals thuis. Het woonproject ligt midden in de woonwijk aan de Nansenstraat, waardoor bewoners zich letterlijk tussen buurtgenoten begeven.

Zorg

Het Kwadraat biedt 24 uur per dag zorg, begeleiding en behandeling voor mensen met een verpleeghuisindicatie en een psychiatrische achtergrond, soms in combinatie met dementie. De vormen van zorg zijn erop gericht dat bewoners zo lang mogelijk hun zelfstandigheid, een positieve zelfbeleving, zinvolle activiteiten en sociale contacten behouden. Het Kwadraat is een gesloten afdeling, maar bewoners kunnen in de veilige en kleinschalige omgeving vrij bewegen. Het woonproject is onderdeel van de locatie Landrijt, waar een combinatie van gespecialiseerde zorg, wonen en welzijn wordt geboden.

Wonen

Het Kwadraat bestaat uit 24 appartementen, verdeeld over vier woongroepen. Elk appartement is voorzien van een woonkamer met slaapkamer en eigen sanitair. Ook zijn er verschillende gezamenlijke woonkamers in Het Kwadraat gelegen en er is een sfeervolle tuin waar bewoners bij mooi weer plaats kunnen nemen. Net als in Landrijt wonen bewoners in passende leefmilieus. Dit betekent dat de omgeving is aangesloten bij de specifieke behoeften en wensen. In Het Kwadraat hebben we een balansgroep, gericht op een goede balans tussen rust en activiteit, en een sociogroep, waarin activiteiten en sociaal contact centraal staan.

Binnen Het Kwadraat wordt geleefd zoals thuis. Structuur, veiligheid, gezelligheid en herkenbaarheid staan hierbij centraal. Bewoners voeren zo veel mogelijk zelf de regie over het huishouden, ondersteund door 24-uursbegeleiding. Dit betekent dat bewoners bijvoorbeeld zelf boodschappen doen, koken, wassen, strijken en de tuin onderhouden. Bovendien liggen er verschillende winkels en voorzieningen in de buurt, die gemakkelijk te bereiken zijn.

Welzijn

Bewoners van Het Kwadraat mogen gebruikmaken van de vele vormen van dagbehandeling en dagbesteding die in Landrijt geboden worden. Deze locatie ligt vlakbij, op minder dan 1 kilometer afstand. Hier zijn bewoners tevens welkom voor de arbeidsmatige dagbesteding van Werk en Talent. Ook is er volop ruimte voor sociaal contact in Het Kwadraat en in Landrijt. Bewoners kunnen bovendien gemakkelijk een bezoek brengen aan een winkel of een andere voorziening in de buurt.

Meer informatie over Archipel?

Contact     Folders & Brochures     Vacatures