Menu
Jonge mensen met dementie

Jonge mensen met dementie

13 februari 2020
Categorie: Startpaginanieuws

Jonge mensen met dementie staan vaak nog midden in het leven als de ziekte wordt geconstateerd. Daardoor krijgen ze te maken met specifieke problemen op het gebied van bijvoorbeeld werk en gezin. Om de zorg en ondersteuning voor jongeren met dementie te organiseren, is een landelijk project gestart, Unicity. Het doel hiervan is het implementeren van de zorgstandaard voor de bijzondere doelgroep door het Landelijk Kenniscentrum Dementie op jonge leeftijd waarin Archipel participeert.

Archipel werkt sinds 2005 met jonge mensen met dementie. Hierdoor hebben we veel ervaring met de specifieke problemen waar deze doelgroep en hun omgeving tegenaan lopen. Om hier zo goed mogelijk op in te spelen is het belangrijk om samen te werken met anderen. Het delen van kennis en ervaring helpt om meer inzicht te krijgen en verbeteringen te realiseren.

Vanuit het idee dat samenwerking en kennisdeling essentieel zijn in de zorgen ondersteuning voor jonge mensen met dementie, organiseerde Archipel een symposium. Het is een manier om te laten zien welke initiatieven er al zijn en om de verbinding tussen de verschillende betrokkenen, waaronder zorgverleners, welzijnsinstanties en mantelzorgers te faciliteren.

Wil je meer lezen? Kijk dan naar:

 

 

Terug naar overzicht