Menu

Archipel Muziekconcours

For English translation please see below

Stichting Vrienden van Archipel organiseert in 2021, zoals iedere winter/voorjaar, het Archipel Muziekconcours. Archipel vindt het belangrijk om het Muziekconcours te realiseren omdat muziek een taal is tussen mensen, die je gemakkelijk verstaat. Muziek biedt de mogelijkheid tot contact leggen, muziek spreekt iedereen aan op zijn eigen manier. Tijdens het Muziekconcours brengt groots jong talent (licht) klassieke muziek ten gehore op de podia van Archipellocaties in voorrondes en halve finale. De finale vindt ieder jaar plaats in het Muziekgebouw Eindhoven.

Schrijf je nu in!

Ben jij tussen de 8 en 18 jaar en speel of zing je (licht) klassieke muziek? Dan kun je deelnemen aan het Archipel Muziekconcours 2021. Door mee te doen aan het Archipel Muziekconcours krijg je de gelegenheid om je muzikale talent voor publiek, waaronder ouderen, ten gehore te brengen. Je kunt meedoen als solist, maar ook als duo, kwartet of ensemble. Alle instrumenten – ook blaasinstrumenten, zang en melodisch slagwerk – zijn van harte welkom!

Er kunnen maximaal 32 deelnemers meedoen, dus wie het eerst komt, het eerst maalt! Je kunt je inschrijven t/m 22 december 2020 via het inschrijfformulier. Lees vóór het inschrijven het reglement van het Archipel Muziekconcours. Het inschrijfformulier en het reglement vind je aan de rechterkant van deze pagina.

Belangrijke informatie

Als je je aanmeldt, dan speel je eerst in een voorronde. Hoor je tot degenen die doorgaan, dan speel je in een halve finale. Win je die ook, dan sta je in de finale.
De voorrondes zijn verdeeld over vier dagen en locaties. Je speelt één voorronde en - als je doorgaat - één halve finale. Na inschrijving krijg je te horen aan welke voorronde je deelneemt.

Meer informatie vind je via het reglement van het Archipel Muziekconcours. Deze vind je aan de rechterkant van deze pagina.

Filmpje finalisten

Belangrijke data 2021

Voorrondes
27 februari op locatie Archipel Eerdbrand
28 februari op locatie Archipel Dommelhoef
6 maart op locatie Archipel Gagelbosch
7 maart op locatie Archipel Nazareth

Halve finales
13 maart op locatie Archipel Akkers
14 maart op locatie Archipel Berkenstaete 

Finale
28 maart in het Muziekgebouw Eindhoven

Bekijk de adressen van de Archipellocaties.

Prijzengeld

Naast het prijzengeld van € 2.000,- (hoofdprijs € 1.000,-, 2e prijs € 500,-, 3e prijs € 200,- en 4e t/m 6e prijs € 100,-), maak je ook kans op één van de drie gratis lessen aan de Fontys Academy of Music en Performing Arts in Tilburg.

For English speaking participants

By participating in the Archipel Music Competition 2021 you will have the opportunity to demonstrate your musical talent to an audience including elderly people. You can part as a soloist, a duo, a quartet or an ensemble. All instruments, including wind, percussions and vocals are welcome to join!

The aim of the Archipel Music Competition is to connect young people and the elderly and
to bring (popular) classical music to the residential care centers of Archipel. With this we
offer young people a platform to demonstrate their talents to clients and residents of
Archipel.

You can find the registration form and regulations on the right side of this page.