Menu

Archipel Muziekconcours

Stichting Vrienden van Archipel organiseert in 2020, zoals iedere winter/voorjaar, het Archipel Muziekconcours. Archipel vindt het belangrijk om het Muziekconcours te realiseren omdat muziek een taal is tussen mensen, die je gemakkelijk verstaat. Muziek biedt de mogelijkheid tot contact leggen, muziek spreekt iedereen aan op zijn eigen manier. Tijdens het Muziekconcours brengt groots jong talent (licht) klassieke muziek ten gehore op de podia van Archipellocaties in voorrondes en halve finale. De finale vindt ieder jaar plaats in het Muziekgebouw Eindhoven, in 2020 is dat op 8 maart.

Het Archipel Muziekconcours 2019 is gewonnen door: Kira van der Woerd uit Voorburg (13 jaar) op de viool.
De tweede plaats was voor Floor Kes uit Eindhoven (9 jaar) op viool en de derde plaats ging naar Hanno Egger uit Vierlingsbeek (17 jaar) als counter-tenor. De overige deelnemers aan de finale waren: Femke Chu uit Eindhoven (14 jaar) op viool, Evan van Dijk uit Arendonk (B) (12 jaar) op viool en Isis Pokorni uit Zierikzee (15 jaar) op piano. Wildcards voor drie lessen bij een hoofdvakdocent van de Fontys Academy of Music en Performing Arts gingen naar Floor Kes, Isis Pokorni en Maaike Oosterman op klarinet (18 jaar), Maaike heeft in de halve finale gespeeld. Kijk hier voor impressie van de finalisten.

Muziekconcours 2020

Ook in 2020 organiseert de Stichting Vrienden van Archipel weer het Archipel Muziekconcours. Wil je graag deelnemen? Zie dan rechts het inschrijfformulier. Uiterste aanmelddatum is zaterdag 21 december 2020. Voor meer informatie kijk je hier

De data van de voorrondes, halve finales en finale zijn:
Voorrondes: 25, 26 januari, 1, 2 februari
Halve finales: 15 en 16 februari
Finale: 8 maart

 

Evan-van-Dijk.jpgFloor2.jpg
Evan van Dijk                                                                   Floor Kes

Femke-Chu.jpgKyra.jpg
Femke Chu                                                                        Kira van Woerd

Isis-Pokorni.jpgHanno.jpg
Isis Pokorni                                                                        Hanno Egger