4 mei 2021

Archipel zoekt nieuw lid Raad van Bestuur

Archipel zoekt nieuw lid Raad van Bestuur

Vanwege het vertrek van één van de leden van de Raad van Bestuur per juni 2021 zoekt Archipel een lid met een (wetenschappelijk) zorginhoudelijk profiel, die naast de algemeen bestuurlijke verantwoordelijkheid vanuit zijn/haar portefeuille en expertise zich specifiek richt op de verdere ontwikkeling en positionering van de specialistische zorg voor bijzondere doelgroepen zoals NAH, Huntington, Korsakov, gerontopsychiatrie en
jong dementerenden.

Besturing en aanleiding vacature

Sinds 2018, bestaat de Raad van Bestuur van Archipel uit drie statutaire leden die als collectief opereren. Echter binnen dit collectieve verband wordt van de leden verwacht dat zij elkaar uitdagen, positief prikkelen en constructief tegenspreken. Het organiseren van dit gesprek draagt belangrijk bij aan het onderzoek vanuit meerdere perspectieven en een breed gewogen besluitvorming en uiteindelijk aan een nog optimaler functionerend team.

De Raad van Bestuur staat rechtstreeks in verbinding staan met de 80 zorgteams in de regio. Cliënt in regie is bij Archipel het vertrekpunt. Vakmanschap en eigenaarschap zijn sleutelbegrippen, die vanuit de principes van het Rijnlands denken vormgeven aan de organisatie van Archipel. Dit vereist dat medewerkers vanuit hun eigen verantwoordelijkheid antwoord geven op de vragen van de cliënt en zo ook regie kunnen voeren over hun eigen werk. Daarom zijn veel woon-zorgteams ook zelfsturend. Om deze besturingsfilosofie echt in de praktijk te laten landen is in 2017 een ingrijpende organisatieverandering doorgevoerd. Voor de zelfsturende teams is het bestuur de enige hiërarchische laag. Daarnaast heeft iedere bestuurder een specifieke, directe portefeuille-verantwoordelijkheid, voor het nieuwe lid is dit de verdere ontwikkeling en positionering van de specialistische zorg.

Voor meer informatie over de vacature klikt u hier.