24 november 2021

Samenwerking Werk & Talent en kringloopwinkel Het Goed voor Green Friday

Samenwerking Werk & Talent en kringloopwinkel Het Goed voor Green Friday
Groeikaarten gemaakt door cliënten van Werk & Talent

Werk & Talent heeft een duurzame samenwerking opgezet met kringloopwinkel Het Goed Best. Tijdens Green Friday krijgen klanten van Het Goed Best een presentje, gemaakt door cliënten van Werk & Talent. Met Green Friday biedt de kringlooporganisatie een duurzaam alternatief op Black Friday.

Vrijdag 26 november geldt de 1=1 actie, waarbij je 1 kledingstuk gratis ontvangt als je 1 kledingstuk inlevert. Met deze actie wil de landelijke kringlooporganisatie het belang van tweedehands shoppen extra benadrukken. Met de huidige klimaatcrisis is hergebruik van materialen relevanter dan ooit. Net als Het Goed, streeft Archipel naar een meer circulaire economie en inclusieve samenleving. De cliënten van de arbeidsmatige dagbesteding van Werk & Talent bij Archipel hebben groeikaarten gemaakt, als presentje voor de klanten van Het Goed Best. De groeikaarten zijn gemaakt van hergebruikt papier uit de eigen afvalstromen. Wanneer het groeipapier wordt geplant en water krijgt, groeien er mooie bloemen uit het kaartje.

Werk & Talent is een dagbesteding met arbeidsmatig karakter bij Archipel. Het biedt mensen met niet-aangeboren-hersenletsel, dementie en andere vaak geestelijke aandoeningen, een veilige werkomgeving met als doel een zinvolle dagbesteding die bijdraagt aan de kwaliteit van leven.

Werk & Talent vervaardigt diverse lifestyle producten op ambachtelijke en duurzame wijze en doet dit waar mogelijk in samenwerking met andere lokale bedrijven en organisaties. Het volledig benutten van ieder cliënt zijn of haar potentieel staat daarbij voorop.

Bekijk de locaties van kringloopwinkel Het Goed in o.a. Best, Eindhoven, Geldrop en Nuenen.