7 oktober 2022

Rinette Zorg: nieuwe dochterorganisatie van Archipel

Rinette Zorg: nieuwe dochterorganisatie van Archipel

Mensen willen en blijven langer thuiswonen. Archipel vindt het daarom belangrijk haar rol te pakken in de wijk. Daar waar zorg nodig is of andere alternatieve ondersteuning geboden kan worden, willen wij in een vroegtijdig stadium betrokken zijn. Om deze rol beter te kunnen pakken breiden wij de thuiszorg die wij bieden uit met de komst van Rinette Zorg binnen onze familie. Rinette Zorg is nu een volwaardige dochterorganisatie naast Archipel Thuis. De beide thuiszorgorganisaties, Archipel Thuis en Rinette Zorg, passen qua organisatie-filosofie en omvang bij elkaar.

Samen met Rinette Zorg is Archipel beter voorbereid op de toekomst. Wij kunnen nu beter inzetten op preventie en zorg thuis en een grotere rol spelen voor ouderen in de regio. Wij kunnen er nu voor ouderen zijn vanaf de eerste behoefte aan ondersteuning thuis tot welzijnsactiviteiten. En als het thuis echt niet meer kan, bieden we verpleeghuiszorg.

Rinette Zorg
Rinette was tot 1 oktober een particuliere thuiszorgorganisatie. Zij draagt er met haar zorg- en dienstverlening toe bij dat mensen zo lang mogelijk op een verantwoorde wijze thuis kunnen blijven wonen. Rinette staat voor persoonsgerichte en betrokken zorgmedewerkers die de zelfredzaamheid van de cliënten bevorderen. Rinette is financieel gezond, en was op zoek naar een samenwerkingspartner die ook financieel gezond is en goed is voor haar medewerkers en heeft deze gevonden in Archipel. 

Archipel Thuis
Archipel Thuis biedt wijkverpleging en WLZ- Thuis (Wet Langdurige Zorg) in Eindhoven en omgeving. Met als uitgangspunt: het leveren van een zinvolle bijdrage aan de kwaliteit van leven van mensen thuis. Archipel Thuis en Rinette Zorg hebben een overlappend werkgebied, dit biedt mogelijkheid tot nadere samenwerking.