15 november 2021

Marlène Chatrou gestart als nieuw lid Raad van Bestuur

Marlène Chatrou gestart als nieuw lid Raad van Bestuur

Vandaag, maandag 15 november, is Marlène Chatrou gestart als derde lid van de Raad van Bestuur van Archipel. Zij volgt hiermee Monique Hertogs op, die in juni jl. afscheid heeft genomen. Marlène vormt samen met Eppie Fokkema (voorzitter) en Katinka van Boxtel de Raad van Bestuur.

Marlène Chatrou is van huis uit klinisch psycholoog. Vanaf 2012 werkte zij als bestuurder van Kempenhaeghe, het landelijke expertise-centrum voor o.a. complexe slaapproblemen en epilepsie. Kempenhaeghe kent een besturingsfilosofie waarbij persoonlijk leiderschap de basis is. Een filosofie waar wij met de zelfsturende teams ook in geloven.

Het primair aandachtsgebied van Marlène is specialistische zorg. Marlène geeft aan dat ze veel zin heeft in haar nieuwe uitdaging. “Sowieso in de vormgeving van expertisecentra voor bijzondere zorg, waaronder Korsakov, Huntington en gerontopsychiatrie. Daarom wordt de locatie Landrijt één van mijn vaste stekken. En nooit gedacht dat ik nog een stap naar de ouderenzorg zou zetten maar ik vind de hele ontwikkeling in dit domein van de toekomst zo boeiend; krapte op de arbeidsmarkt, groeiende aantallen ouderen door vergrijzing. Daarmee zullen we op een heel innovatieve manier met elkaar moeten omgaan in deze Brainportregio.”

Ronald Helder (voorzitter van de Raad van Toezicht van Archipel): “Met Marlène hebben we een ervaren bestuurder in zorg voor speciale doelgroepen benoemd. Zij heeft een uitstekend netwerk in de regio en zal sturing geven aan de uitbouw van de Expertisecentra van Archipel en aan de zorg voor kwetsbare ouderen.”

Eppie Fokkema: “Fijn dat de driehoofdige RvB weer compleet is; gezien de opgaves waarvoor we staan verwachten we met een ervaren bestuurder als Marlène de professionaliteit en aantrekkingskracht van Archipel te stimuleren en verder te laten groeien, hetgeen goed is voor onze cliënten en medewerkers”.