8 januari 2024

Katja Pahnke nieuw lid Raad van Toezicht Archipel 

Katja Pahnke nieuw lid Raad van Toezicht Archipel 

De Raad van Toezicht van zorggroep Archipel in Eindhoven heeft Katja Pahnke per 1 januari 2024 benoemd als opvolger van Paul Gondrie. Naast Katja bestaat de Raad van Toezicht van Archipel uit Ronald Helder (voorzitter), Giljam Lokerse, Jasper de Wit en Janet van Kuilenburg.  

Katja is sinds het najaar van 2023 directeur van de Dutch Design Foundation. Vanuit deze functie is zij een van de drijvende krachten achter de welbekende Dutch Design Week. Voorheen was Katja o.a. CDO (Chief Development Officer) van Prodrive Technologies en directeur van Eindhoven Engine. Katja: “Ik ben ervan overtuigd dat het bouwen aan de juiste samenwerkingen en het ontwikkelen van verbindingen hét verschil kan maken in de complexe omgeving. Ik kijk ernaar uit om binnen de maatschappelijke organisatie Archipel mijn steentje bij te dragen, nieuwe perspectieven te bieden en te bouwen aan verrijkende verbindingen.” 

Voor deze functie was veel belangstelling. Katja is met de verschillende adviesraden in gesprek geweest en is vervolgens door een vertegenwoordiging van de adviesraden voorgedragen. Ronald Helder: “Voor Katja is de ouderenzorg nieuw. Met haar achtergrond in de wereld van Tech en Design kan zij Archipel helpen in de vernieuwing van de ouderenzorg. We zien uit naar de bijdrage die Katja gaat leveren.”