7 juni 2022

Ethan van der Velden winnaar Archipel Muziekconcours 2022

Ethan van der Velden winnaar Archipel Muziekconcours 2022
Ethan van der Velden met Eppie Fokkema, bestuurder Archipel

Zondag 5 juni vond de Grande Finale van het Archipel Muziekconcours 2022 plaats in het Muziekgebouw Eindhoven. Een geweldige middag met meer dan 200 gasten die genoten van het muzikale talent op het podium.

Ethan van der Velden (14) werd door de jury uitgeroepen als winnaar; 'virtuoos' noemden zij zijn pianospel. De tweede plek ging naar Sarah van der Lijke (15) op dwarsfluit. Het viool/cello-duo Femke Chu (18) en Lidwien Kuijper (17) wist de derde plek te bemachtigen. De andere drie finalisten gingen niet met lege handen naar huis. Luna De Leener (harp), Fernando Lourens (piano)
en Valérie Langendonck (viool) hebben drie gratis lessen aan de Fontys Academy of Music en Performing Arts in Tilburg gewonnen.

We kijken terug op een geweldig concours met geweldige deelnemers. In 2023 organiseren we het Archipel Muziekconcours voor de 10e keer, ons tweede lustrum. Dan wordt het extra feestelijk!

Met grote dank aan de sponsoren: Muziekgebouw Eindhoven, Mfonds, Wapenfeit, Van Hoorn Piano's en de Stichting Vrienden van Archipel.

Ethan-winnaar-speelt-nogmaals.jpg