13 oktober 2023

Archipel Zorgt voor Energie

Archipel Zorgt voor Energie

De zorgsector gebruikt veel energie. Dat past niet bij de gezamenlijke ambitie om duurzame zorg te stimuleren. We blikken graag terug op de campagneweek Zorg voor Energie. Samen gingen we aan de slag om energieverspilling tegen te gaan en kosten te besparen.

Wat we doen:

Duurzame Energie met Zonnepanelen: Onlangs hebben we maar liefst 348 zonnepanelen geïnstalleerd om groene energie op te wekken, waarmee we niet alleen besparingen realiseren, maar ook onze ecologische voetafdruk verminderen.

Energiebesparing thermostaat: Met eenvoudige aanpassingen aan de thermostaat én het isoleren van gebouwen hebben we een indrukwekkende besparing van 15% op onze energiekosten bereikt.

Heerlijke duurzame traktatie voor onze collega's: Als waardering voor onze toegewijde collega's verwennen we hen regelmatig met duurzame lekkernijen, zoals heerlijke pompoensoep. 

Toewijding aan Afval Scheiden: We hebben extra aandacht besteed aan het scheiden van afval.

Energiestrijd tussen onze locaties: We starten een energiecompetitie op waarbij onze verschillende locaties met elkaar strijden om de meeste energie te besparen.

 

Archipel stimuleert graag duurzame zorg. Bekijk onze pagina Duurzaam zorgen voor meer informatie.