14 september 2023

Archipel genomineerd voor CZ Zorgprijs 2023

Archipel genomineerd voor CZ Zorgprijs 2023

Het thema duurzaamheid staat bij Archipel hoog in het vaandel. Omdat dagelijks in Nederland nog zo’n 30-40% aan voedsel wordt verspild van alles wat wordt geproduceerd, is het een thema waar iedereen een positieve bijdrage aan kan leveren. Dit doen we niet alleen. Ook Vitalis en Lunet zitten bij ons aan tafel om op dit onderwerp de krachten te bundelen en vanuit samenwerking stappen te zetten in verduurzaming binnen de voedselketen.

Door de inzet van meetsystemen met AI (Artifical Intelligence) willen we kennis vergaren die we direct gebruiken om de processen die met eten te maken hebben te verbeteren. Zo maken we impact op alle onderdelen van  maaltijdkeuze, inkoop, opslag, bereiding tot het daadwerkelijke eetproces.

Naast verspilling wordt ook gekeken naar wat we eten en waar het eten vandaan komt en ook verhogen we de bewustwording. Ook daar kunnen we impact maken vanuit onze dagelijkse werkzaamheden.

Dit project hebben we, naast nog een aantal andere duurzaamheidsprojecten, ingezonden voor de CZ Zorgprijs. En het goede nieuws is dus dat we één van de tien genomineerden zijn, super leuk!  Als we de prijs winnen, krijgen we de mogelijkheid om ook op dit onderwerp een goede start te maken en aandacht geven aan de verduurzaming van de zorgsector. Zo dragen we als zorgverlener een behoorlijke steen bij aan de verduurzaming van de zorg en verlagen we de negatieve impact die de zorg heeft op klimaat en milieu. We hopen dan ook van harte dat we in december in de prijzen gaan vallen!