1 oktober 2022

Week van de Afasie: 1-8 oktober

Week van de Afasie: 1-8 oktober

De Week van de Afasie (1 t/m 8 oktober) zorgt voor landelijke aandacht voor deze taalstoornis als gevolg van niet aangeboren hersenletsel. Mensen met afasie kunnen problemen ondervinden in het begrijpen, spreken, lezen en schrijven. In Nederland hebben ongeveer 30.000 mensen afasie.

In het Archipel Afasiecentrum worden deze week activiteiten georganiseerd zodat ook wij een bijdrage leveren aan het meer bekend maken van afasie. Wij zijn een expertisecentrum voor mensen met chronische afasie in Zuidoost-Brabant. Wij bieden behandeling, begeleiding en ondersteuning afgestemd op de hulpvraag van onze cliënten. De deelnemers werken in groepsverband op activiteiten- en participatieniveau. Zij leren veel van het contact met lotgenoten en ervaringsdeskundigen.

Tijdens de Week van de Afasie staan wij met de cliënten stil bij wat afasie en het Afasiecentrum voor hen betekent. Binnen de schilder- en fotogroepen wordt afasie op creatieve wijze in beeld gebracht. Samen maken we een poster met communicatie-tips zodat iedereen steeds beter weet hoe te communiceren met mensen met afasie.

In deze video licht Erik Scherder nog even toe wat het belang is van extra aandacht voor afasie