1 juni 2023

11 juni Grande Finale Archipel Muziekconcours

11 juni Grande Finale Archipel Muziekconcours

Veertig jonge deelnemers van acht tot achttien jaar hebben tijdens de voorrondes en halve finales gestreden voor een plek in de Grande Finale van het Archipel Muziekconcours. De zes talentvolle finalisten staan op zondag 11 juni op het podium van het Muziekgebouw Eindhoven. Op harp, viool, altsaxofoon en piano brengen zij (licht)klassieke muziek ten gehore.

10-jarig bestaan: lunchconcert

Ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van het Archipel Muziekconcours is er, voorafgaand aan de Grande Finale, een lunchconcert in Muziekgebouw Eindhoven. Vanaf 12:30 uur verzorgen twee oud-winnaars van het Archipel Muziekconcours, Inge van Grinsven en Thomas Prechal, onder begeleiding van symfonieorkest Ensuite een afwisselend jubileumconcert. Symfonieorkest Ensuite is onderdeel van het Eindhovens Studenten Muziekgezelschap Quadrivium.

Grande Finale met Frits Sissing als presentator

Op zondag 11 juni start om 14:30 uur de Grande Finale in de grote zaal van het Muziekgebouw Eindhoven. Frits Sissing presenteert naast het lunchconcert ook de finale, wat altijd een spannende strijd is tussen zes finalisten. Mis het niet!

We feliciteren de zes finalisten van het Archipel Muziekconcours:

  • Pieter Streefkerk (viool)
  • Liam Nassereddine (piano)
  • He Shan Lin (piano)
  • Ela Yalcin (harp)
  • Amy en Liam Nassereddine (alt-saxofoon en piano)
  • Emily van Baaren (viool)


Entreekaarten voor het lunchconcerten en de Grande Finale zijn voor € 5,00 per stuk te koop via de website van het Muziekgebouw Eindhoven. Kom je naar het jubileum-lunchconcert én de Grande Finale, dan krijg je automatisch een combinatie-ticket à € 8,50 voor beide concerten.

Koop je kaarten via de website van het Muziekgebouw Eindhoven