2 juli 2021

Dromen en ambities

Dromen en ambities
Julia, verzorgende IG in opleiding tot contactverzorgende

Je zegt dat je ‘toevallig’ in de zorg terecht kwam?

In zeker zin is dat ook zo. Mijn zus en mijn moeder werken ook in de zorg. Ze vonden het echt iets voor mij en ze hadden gelijk. Vanaf de eerste dag was ik verliefd en wist dat ik dit de komende jaren wil blijven doen. Ik vind het fijn om bij mensen te zijn en iets voor anderen te betekenen. Het geeft voldoening om mijn dagen te vullen met werk dat er écht toe doet en daarbij ligt warme zorg mij het beste. Daar ligt voor mij de meeste uitdaging.

Met welke cliënten werk je?

Met jonge mensen met dementie, of niet aangeboren hersenletsel (NAH). Dementie op jonge leeftijd begint vaak tussen de 40 en 65 jaar. Op jonge leeftijd uit dementie zich vooral in verandering in gedrag  Ook taal en spraak kunnen aangetast zijn. Jong dementerenden staan voor wat betreft leeftijd dichtbij en in die zin is het heftig en confronterend. Het kan immers mijn vader zijn, mijn vriend, broer of zus. Ik werk hier nu anderhalf jaar en ben er inmiddels aan gewend maar toch besef ik iedere dag hoe ingrijpend deze ziekte is. De andere kant is echter ook waar: ik vind het fijn om met deze cliënten te werken omdat de gespreksonderwerpen en problemen anders zijn dan bij ouderen met dementie. Daarnaast krijg je te maken met familie, ouders, kinderen of partners die bijvoorbeeld opnieuw trouwen. Dat komt voor. Deze groep zit vaak nog in de fase van werk, opvoeden van kinderen en een actief sociaal leven.

Je bent nu in opleiding tot contactverzorgende. Nog meer ambities?

Ik heb net de opleiding Verzorgende IG afgerond maar wil graag betekenisvol zijn in mijn werk. Ik heb het idee dat ik dat als contactverzorgende nog beter kan. Als contactverzorgende heb je meer contact met familie en behandelaars, je maakt zorgplannen en houdt opnamegesprekken. Hierna wil ik misschien nog wel verder. Eerst deze opleiding afmaken en ervaring opdoen. Daarna wellicht mbo-opleiding verpleegkunde en vandaaruit de hbo-opleiding. Het lijkt met leuk om kwaliteits-verpleegkundige te worden. Hoe dan ook: ik heb nog dromen en ambities genoeg. Gelukkig word je bij Archipel enorm gestimuleerd en gefaciliteerd om jezelf te blijven ontwikkelen. Ze kennen je en je bent beslist geen nummer.

En je zus en je moeder?

Die zien dat ik op mijn plek ben en zijn heel erg trots op mij.

Geïnteresseerd?

Bekijk onze vacatures of neem deel aan één van de online JobCafés om te bespreken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Vacatures

JobCafé

Meer informatie over Archipel?

Contact     Folders & Brochures     Vacatures