Gespecialiseerde hospice-zorg regio Eindhoven

Als enige in de regio Eindhoven biedt Archipel Passaat gespecialiseerde hospice-zorg voor mensen, die in de laatste fase van hun leven niet meer thuis kunnen wonen. Hospice-zorg is speciaal gericht op mensen die zich in de laatste fase van het leven bevinden en daarbij verwardheid, cognitieve problemen of een plotseling sterk verergerende vorm van dementie krijgen. Dan is thuis blijven geen optie meer.

Reguliere hospice-zorg voldoet dan meestal niet. Reguliere hospices zijn niet ingericht om om te gaan met prolematiek die rondom ernstige verwardheid en dementie speelt. In Passaat kunnen deze mensen terecht om in een beschermde omgeving afscheid te nemen van het leven.

Appartement hospice-zorg Passaat Eindhoven 

De gasten die gebruik maken van de gespecialiseerde hospice-zorg in Passaat krijgen een appartement. Familie/vrienden kunnen gebruikmaken van de bedbank als zij bij hun naaste willen overnachten in het hospice of van de familiekamer die zich enkele meters verderop bevindt. 

De gasten en hun naasten kunnen gebruik maken van de geestelijke ondersteuning, bijvoorbeeld spirituele zorg, indien zij dat wensen. Een voorbeeld hiervan kan een speciaal afscheidsritueel zijn. Familie en vrienden van gasten krijgen (weer) de ruimte om ècht afscheid te nemen in plaats van de continue zorgrol te hebben.  

Meer informatie over Archipel?

Contact     Folders & Brochures     Vacatures