Vrijwilligerswerk regio Eindhoven

Wij willen onze cliënten graag zoveel mogelijk persoonlijke aandacht geven. De ruim 1300 vrijwilligers die aan Archipel verbonden zijn, spelen hierin een essentiële rol. Zonder hen zou dit onmogelijk zijn!

De mogelijkheden als vrijwilliger in Eindhoven

Als vrijwilliger kunt u diverse werkzaamheden doen. U kunt bijvoorbeeld een rol spelen in de (geestelijke) verzorging van cliënten. Hiervoor zijn talloze mogelijkheden. Denk aan het ondersteunen van een groepsactiviteit of meehelpen in een Gasterij. Zo organiseert Archipel Cultura op meerdere locaties onder meer 'Revue's' en 'Diner Variété' waarvoor toneel- en zangtalent welkom is.

Maar als u liever één op één contact met de cliënten wilt, kan dat ook. Een praatje, een kleine wandeling of samen op een duofiets: allemaal zaken waarmee u echt het verschil kunt maken. U haalt de cliënten uit de dagelijkse routine en kunt echt even tijd en aandacht aan hen besteden.

U krijgt er enorm veel waardering voor terug. Niet alleen van onze cliënten, maar ook van de beroepskrachten. Maar misschien wilt u liever iets totaal anders doen. Ook dat kan. U kunt bijvoorbeeld de technische dienst of de administratie ondersteunen. In sommige vrijwilligersfuncties werkt u behoorlijk zelfstandig. In andere functies werkt u samen met een beroepskracht of andere vrijwilligers.

Vrijwilligersraad

Archipel kan op ruim 1300 vrijwilligers rekenen. Voor de belangen van deze grote groep mensen bestaat er ruim 10 jaar een Vrijwilligersraad. Deze raad bestaat uit afgevaardigden van iedere locatie, zodat de vrijwilligers overal in de organisatie goed vertegenwoordigd zijn.

Meer weten?

Wilt u meer weten over vrijwilligerswerk bij Archipel? Ga naar vacatures of neem contact op met één van onze vrijwilligerscoördinatoren op locatie of met de centrale adviseur vrijwilligerswerk 06-82175237. Voor meer informatie over de Vrijwilligersraad kunt u contact opnemen via vrijwilligersraad@archipelzorggroep.nl.

Vacatures vrijwilligers

Meer informatie over Archipel?

Contact     Folders & Brochures     Vacatures