Vrijwilligerswerk regio Eindhoven

Wij willen onze cliënten graag zoveel mogelijk persoonlijke aandacht geven. De ruim 1200 vrijwilligers die aan Archipel verbonden zijn, spelen hierin een essentiële rol. Zonder hen zou dit onmogelijk zijn!

De mogelijkheden als vrijwilliger in Eindhoven

Als vrijwilliger kun je diverse werkzaamheden doen. Denk aan het ondersteunen van een groepsactiviteit bij de dagbesteding of de geestelijke verzorging, op een huiskamer of in een buurtcentrum. Ondersteunen bij maaltijdbereidingen of het serveren ervan in een huiskamer of de Gasterij.

Er zijn ook veel mogelijkheden voor één op één contact met de cliënten. Een praatje, een kleine wandeling of samen op een duofiets: allemaal zaken waarmee je echt het verschil kunt maken. Je haalt de cliënten uit de dagelijkse routine en kunt echt even tijd en aandacht aan hen besteden. Je krijgt er enorm veel waardering voor terug. Niet alleen van onze cliënten, maar ook van de beroepskrachten.

Maar misschien wil je liever iets totaal anders doen. Ook dat kan. Je kan bijvoorbeeld de technische dienst ondersteunen of als chauffeur cliënten vervoeren. Er zijn ook mogelijkheden voor tijdelijke inzet als Flex-vrijwilliger voor één of meerdere klussen. In sommige vrijwilligersfuncties werk je behoorlijk zelfstandig. In andere functies werk je samen met een beroepskracht of andere vrijwilligers.

Vrijwilligersraad

Archipel kan op ruim 1200 vrijwilligers rekenen. Voor de belangen van deze grote groep mensen bestaat er ruim 10 jaar een Vrijwilligersraad. Deze raad bestaat uit afgevaardigden van iedere locatie, zodat de vrijwilligers overal in de organisatie goed vertegenwoordigd zijn.

Meer weten?

Wil je meer weten over vrijwilligerswerk bij Archipel? Ga naar vacatures of neem contact op met één van onze coördinatoren vrijwillige inzet op locatie of met de centrale adviseur vrijwillige inzet 06 301 24 313. Voor meer informatie over de Vrijwilligersraad kunt u contact opnemen via vrijwilligersraad@archipelzorggroep.nl.

Vacatures vrijwilligers

Meer weten over Archipel?

Contact Folders & Brochures Vacatures