7 maart 2022

Zus & Zo

Zus & Zo
Maddy & Jessie
Contactverzorgende & Verzorgende IG (flex)

Twee zussen die in de zorg werken. Hoe is het zo gekomen?

Eensgezind: Melanie! Jessie: Zij was vroeger ons oudere buurmeisje waar we veel over de vloer kwamen. Zij werkte in de kraamzorg en al jong kregen we de verhalen over de zorg te horen en zo is het zaadje gepland. Ik ben begonnen als woonondersteuner en werk nu als Verzorgende IG. In eerste instantie ging ik flexibel werken omdat ik niet kon kiezen welke doelgroep het beste bij me paste. Ik vind alles leuk. Nu werk ik al anderhalf jaar op de Korsakov afdeling en nog steeds flexibel.

Maddy: Eerst wilde ik net als Melanie de kraamzorg in maar na een snuffelstage in de ouderenzorg wist ik: ‘dit is het’.  Zorgen voor mensen, zorgen dat ze een fijne dag hebben en tijdens de laatste dagen van hun leven nog een mooie, waardige tijd hebben. Ik ben begonnen als helpende plus, daarna verzorgende IG en vervolgens contactverzorgende. Als contactverzorgende heb je naast contact met de cliënt ook veel contact met verschillende behandel-disciplines en ben je het eerste aanspreekpunt voor familie. Aangezien ik een behoorlijke regelneef ben, is deze functie mij op het lijf geschreven

Maddy heeft een vast dienstverband maar Jessie werkt via de flex mét een vast contract

Jessie: Ik werk nog steeds flexibel omdat ik twee banen heb. Naast mijn werk bij Archipel, werk ik als chauffeur bij een huisartsenpost. Die combinatie vind ik leuk, uitdagend en afwisselend. Verzorgende IG en chauffeur. Uiteindelijk wil ik misschien op de ambulance gaan werken maar dat is een stip op een verre horizon. Flexen mét een vast contract is voor mij ideaal want een dubbele baan is anders niet te behappen.”

Wat vinden jullie van Archipel?

Maddy: Archipel is een fijne organisatie. Ik heb kansen gekregen en gegrepen. En natuurlijk zijn er dingen waar ik dubbel over ben. Bijvoorbeeld het zelfsturend zijn. Dit brengt voor een team extra verantwoordlijkheden mee waarvoor je niet bent opgeleid. De andere kant is dat zelfsturing voor veel vrijheid zorgt en de mogelijkheid om je te ontwikkelen. Omdat je verantwoordelijkheid hebt over bijvoorbeeld het budget begrijp je ook beter waarom bepaalde beslissingen worden genomen. Daar hebben we nu inzicht in en inzicht leidt tot meer begrip.

Jessie: Bij Archipel ben je geen nummer. Ik voel me gewaardeerd. Laatst kregen we weer een presentje thuisgestuurd. Hoeft niet maar het maakt toch het verschil. Belangrijkste is vooral de goede sfeer, niet hiërarchisch, professioneel en toch gemoedelijk. Collega’s zijn open en eerlijk en dat waardeer ik zeer. Ik zou iedereen het werk in de zorg aanbevelen maar wel met een dikke ‘maar’, want het ligt er wel aan waar.

Geïnteresseerd?

Bekijk onze vacatures of neem deel aan één van de maandelijkse JobCafés om te bespreken wat we voor elkaar kunnen betekenen. 

JobCafé

Vacatures

Meer informatie over Archipel?

Contact     Folders & Brochures     Vacatures