18 juni 2021

Zorgen met en zonder zachte G

Zorgen met en zonder zachte G
Bettina, Helpende Plus

Je bent op je 48ste naar het Zuiden verhuisd vanwege de baan van je man. Hoe bevalt het?

Om zo snel mogelijk in te burgeren en om het gemoedelijke dialect onder de knie te krijgen, ben ik gaan solliciteren en heb een baan gevonden bij Archipel. Ik ben nog steeds blij dat ik in het warme bad van Berkenstaete terecht gekomen ben. Ook mensen buiten Son en Breugel zijn hier van harte welkom. Ik kan oprecht mezelf zijn en word gewaardeerd om wie ik ben. Met of zonder zachte g. In één woord Super.

Wat viel je op bij Archipel?

Ik heb 26 jaar gewerkt met jongeren met niet aangeboren hersenletsel (NAH) maar nog nooit in een zelfsturend team. Inmiddels ben ik eraan gewend maar soms denk ik wel eens dat het fijn zou zijn als anderen bepaalde dingen voor het team oplossen. Wij doen alles zelf. Op het moment dat ik dit zeg, bedenk ik me tegelijkertijd dat het ook fijn is om zeggenschap te hebben. Hier werkt een zelfsturend team omdat alle teams binnen Berkenstaete goed met elkaar samenwerken. Tot nu toe heb ik zelf nog niet veel extra taken uitgevoerd. Ik zit in het bemiddelingsteam als er problemen zijn met medewerkers onderling en denk eraan om mee te helpen met het organiseren van uitjes voor cliënten. Op die manier leer ik de omgeving zelf ook nog een beetje kennen. Twee vliegen in een klap.

Gefeliciteerd nog met het behalen van het behalen van het diploma voor Helpende Plus!

Dank je wel. Toen ik bij Archipel kwam werken zeiden collega’s dat het fijn zou zijn als ik het stukje Plus erbij zou halen. Ik dacht: ‘No way, dat kan ik echt niet’. Maar mijn collega’s hebben mij gestimuleerd om het toch te doen. Met succes. Natuurlijk ben ik trots en ik zou het andere Helpenden ook aanraden om de Plus erbij te halen. Zes maanden om de 14 dagen heb je een dagdeel les. Ik heb over geneesmiddelen geleerd, uitdelen, van de rol halen, cliënten observeren en aftekenen. Nu hebben ze me gevraagd of ik door wil naar niveau 3, verzorgende IG. Ik kan te allen tijde aangeven of ik dat wil. Allemaal goed. Ik weet het nog niet. We zullen zien. Ik wil hier in ieder geval nog heel lang blijven werken.

Geïnteresseerd?

Bekijk onze vacatures of neem deel aan één van de online JobCafés om te bespreken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Vacatures

JobCafé

Meer informatie over Archipel?

Contact     Folders & Brochures     Vacatures