17 februari 2020

Zonnetje in huis

Zonnetje in huis
Mahamadou

Ben je echt zo vrolijk als je zegt?

Vrolijkheid kun je niet spelen, dat hou je niet vol. Ik ben het van nature. Werken in de zorg vind ik geweldig. Je kunt zoveel plezier hebben als je wilt. Dat ligt aan jezelf. Wat je aan de ander geeft, krijg je ook terug. Liefde en dankbaarheid. Je moet niet in de zorg gaan werken om rijk te worden, zorgen moet je doen vanuit je hart. Ik vind mijn werk fijn en daarom ben ik inderdaad echt altijd vrolijk.

Vanwaar de keuze voor ouderenzorg?

Mahamadou komt uit Burkina Faso uit een cultuur waarin oudere mensen heel belangrijk zijn. In Afrika wonen ze bij kinderen in huis en de kinderen zijn verplicht om voor ze te zorgen. In Nederland wonen ze niet bij hun kinderen. De samenleving is hier anders ingericht. Voor mij is het ene systeem niet beter dan het andere. Wat overal in de wereld hetzelfde is, is dat oude mensen respect verdienen en dat wil ik ze graag geven.

Hoe reageren bewoners op mannen in de zorg?

Het aantal mannen in de zorg is de laatste jaren toegenomen. Gelukkig. Het zorgt voor een andere sfeer op de werkvloer maar ook in de teams. En inderdaad, sommige cliënten moeten even wennen aan mij, als man maar ook als man met een donkere huidskleur. Ze zijn het niet gewend en ik begrijp het wel. Als cliënten echter eenmaal over die drempel heenstappen en mij toelaten, dan willen ze mij de volgende dag weer terug. Dan zien ze dat mannen lief en zorgzaam kunnen zijn. Ik hoor het ook terug van collega’s en van bewoners: ‘Mahamadou als ik jou zie moet ik lachen, je maakt mijn dag goed’.

Geïnteresseerd? Bekijk onze vacature of kom langs voor een gesprek om te bespreken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Vacatures

Meer informatie over Archipel?

Contact     Folders & Brochures     Vacatures