Contactformulier
25 april 2022

Warme zorg

Warme zorg
Loes, verzorgende IG Berkenstaete

Warme zorg past bij je. Kun je dat uitleggen?

Ik werk nu met mensen met dementie en vind het fijn om een sfeer te scheppen waarin cliënten zich veilig en prettig voelen. Waardoor angst en onzekerheid minder wordt of zelfs verdwijnt. Veel mensen denken bij ouderenzorg vaak aan verzorgen; verschonen, wassen en naar bed brengen. Maar het is zoveel meer. Het gaat erom dat je je als verzorgende aanpast aan de cliënt. Dan praat je meer over begeleiding. Mensen met dementie of afasie kunnen niet meer zo goed uit hun woorden komen en dan probeer ik een manier te vinden waardoor je toch contact kunt maken. Je hebt er gewoon geduld voor nodig maar je krijgt er veel voor terug. Het zijn zulke lieve mensen die dankbaar zijn als je ze helpt. Bewoners vinden lichamelijk contact dikwijls fijn. Handen vasthouden, arm eromheen. Ze zoeken nabijheid, contact en geborgenheid. Dat is de warme zorg die ik fijn vind.

Je werkt vijf jaar bij Archipel. Heb je het nog steeds naar je zin?

Archipel vind ik een fijne organisatie. Ik werk hier ruim vijf jaar en altijd met plezier. Dat komt ook door het team waarin ik zit. We zien elkaar graag en de onderlinge samenwerking verloopt goed. Buiten het werk treffen we elkaar ook bijvoorbeeld met het teamuitje dat we twee keer per jaar houden. Heel gezellig. Wij zijn zelfsturend en daarin ben ik een beetje dubbel. Enerzijds is het fijn om zelf de regie te hebben en te houden. Maar doordat je veel extra taken hebt, ben je minder op de werkvloer. Jammer, want die tijd zou ik graag met de bewoners doorbrengen. Ik zeg het maar eerlijk. 

Je bent nog jong. Heb je nog ambities?

Ik zou graag de verpleegkunde-opleiding volgen. Ik ben nog in gesprek om naar de mogelijkheden te kijken. Een ding is zeker: ik wil me blijven ontwikkelen en dat kan bij Archipel.

Geïnteresseerd?

Bekijk onze vacatures of neem deel aan één van de JobCafés om te bespreken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Vacatures

JobCafés

Meer weten over Archipel?

Contact Folders & Brochures Vacatures