12 september 2020

Verandering van spijs

Verandering van spijs
Suzanne

Suzanne heeft de overstap gemaakt van Archipel Gagelbosch naar Archipel Berkenstaete. Waarom?

Ik heb 10 jaar bij Gagelbosch gewerkt. Ik heb er mijn opleiding gevolgd, mijn diploma gehaald en werkervaring opgedaan. Het team waarin ik werkte was leuk en ik had goed contact met de bewoners. Ik genoot van de wederzijdse verbondenheid die je in al die jaren opbouwt. Ik had het prima naar mijn zin maar toch begon er iets te knagen. ‘Is het misschien tijd voor verandering?’, vroeg ik me af. Inmiddels ben ik van werkplek veranderd. Dat was spannend maar ik kijk wel heel tevreden terug op die beslissing.

Wat is het grootste verschil?  

Ik hou ervan om dingen af te sluiten, geen losse eindjes. Ik haal iemand uit bed en ik verzorg diegene van top tot teen en dan weet ik dat die persoon goed verzorgd naar de huiskamer gaat. Ik ken de elf bewoners, hun levensgeschiedenis en hun familie. Ons team is klein en bestaat uit vooral jonge mensen die iets voor elkaar over hebben. Voorheen was ik zelf de snotneus en dat is nu wel anders. Het grote voordeel van Berkenstaete zit in de kleinschaligheid. Door wisselen van werkplek ben ik tot dit inzicht gekomen en nu ik dit weet blijf ik hier voorlopig wel even plakken.

Is het goed om de sprong wagen?

Verandering van spijs doet eten en verandering van werkplek geeft nieuwe energie. Als je ergens te lang blijft zitten, schakel je onbewust toch over op de automatische piloot en werk je zoals je het altijd hebt gedaan. Het is belangrijk om jezelf te blijven uitdagen. Ik heb de afgelopen tijd persoonlijk een behoorlijk heftige tijd achter de rug en ik wilde goed voor mezelf zorgen. Dat heb ik gedaan door deze overstap. Ik ben sterker geworden door de verandering en heb zeker in het begin wel een traantje gelaten. Mag je best weten. Het waren wel tranen van geluk!

Geïnteresseerd? Bekijk onze vacature of kom langs voor een gesprek om te bespreken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Vacatures

Meer informatie over Archipel?

Contact     Folders & Brochures     Vacatures