Contactformulier
9 mei 2022

Terug van weggeweest

Terug van weggeweest
Roy, geestelijk verzorger

Onlangs keerde je terug naar Archipel. Je vroegere werkgever. Waarom?

Ik ben 23 jaar geleden bij Archipel begonnen als leerling verzorgende IG en werkte er vervolgens als muziektherapeut. In 2009 ben ik in de psychiatrie gaan werken om in 2021 weer voor Archipel te kiezen. Archipel biedt medewerkers veel ruimte voor hun eigen ontwikkeling. Kijk maar naar mij: van muziektherapeut naar geestelijk verzorger. Ik ben volledig gefaciliteerd tijdens mijn studie; in tijd maar ook in financiën. Dan ontstaat er loyaliteit naar een organisatie. Dit, en het verlangen om weer in de ouderenzorg te gaan werken, maakt dat ik hier terugkeer als geestelijk verzorger en vakgroep voorzitter. Dat hebben ze bij Archipel helemaal aan zichzelf te danken.

Je was muziektherapeut. Mooi vak, maar toch wilde je geestelijk verzorger worden?

De ambitie om geestelijk verzorger te worden, begon in mijn leven op het moment dat de vanzelfsprekendheid der dingen veranderde. Daar kwam bij dat ik, in de tijd dat ik als muziektherapeut werkte, mijn kantoor deelde met een geestelijk verzorger. Zo kreeg ik een inkijkje in het werk en gaandeweg ontstond het besef: ‘Dit is wat ik wil’. Ik ben vervolgens Zorg, Ethiek en Beleid gaan studeren aan de universiteit in Tilburg met als uitstroomprofiel: geestelijke verzorging. Het kernwoord van ons werk is zingeving. Zingeving op het moment dat het leven ingrijpend verandert en het vertrouwde totaal ontregeld is.

Wanneer ben je een goede geestelijk verzorger?

Een goede geestelijk verzorger luistert allereerst naar het verhaal van mensen, naar hun pijn en verdriet, maar ook naar hun hoop en verlangens. In het contact met de ander zoeken we naar troost, zin en betekenis en helpen de ander zich weer te verbinden met zichzelf, met de medemens en met het leven. Wij zijn ambassadeurs van zingeving maar dat is niet exclusief van ons, het is iets wat in de breedte door de zorg gedragen wordt. Zingeving betreft ons allemaal.

Geïnteresseerd?

Bekijk onze vacatures of neem deel aan één van de JobCafés om te bespreken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Vacatures

JobCafés

Meer weten over Archipel?

Contact Folders & Brochures Vacatures