16 juli 2020

Teamplayer

Teamplayer
Babette

Zorgen met je handen op je rug. Hoe doe je dat, Babette?

Wij geven begeleidende zorg aan mensen met Korsakov met de bedoeling de zelfredzaamheid te bevorderen. Dat is wat er wordt bedoeld met ‘zorg met de handen op de rug’. Cliënten hebben structuur, een dagritme en veiligheid nodig. We werken vanuit een zorgleefplan waaraan je je moet houden. Daarom moet je duidelijk, directief maar vooral empathisch zijn.

Je haalt veel voldoening uit het werken in een team, zeg je.

Ik vind het fijn om een band op te bouwen met cliënten om hun vertrouwen te winnen, maar ik haal inderdaad veel voldoening uit het werken in een team. Zeker nu we zelfsturend zijn. Met elkaar maken we echt het verschil. Iedereen is anders: man, vrouw, jong en oud. Verschillend qua karakter maar ook in interesses. Die diversiteit maakt ons sterk. Ik vind mijn werk echt fantastisch maar het kan ook wel eens spannend zijn. Als er onverwachte situaties optreden, moet je echt op elkaar kunnen rekenen.

Klinkt serieus...

Ja, je moet zelfvertrouwen hebben maar je staat er zeker niet alleen voor. Wij investeren in nieuwe collega’s omdat we weten dat als we ze in het diepe gooien, de kans groot is dat ze vroeg of laat vertrekken. Nieuwe collega’s krijgen bij ons de ruimte en de veiligheid om te groeien. Klinkt allemaal heel serieus, de andere kant is namelijk ook waar: wij hebben ook heel veel lol samen.

Geïnteresseerd? Bekijk onze vacature of kom langs voor een gesprek om te bespreken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Vacatures

Meer informatie over Archipel?

Contact     Folders & Brochures     Vacatures